Állatkínzás miatt feljelentést tett a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ)Toepler Zoltán Álszent című kisjátékfilmjével kapcsolatban, mert a film egyik jelenetében vízbe fojtanak egy macskát - közölte az egyesület.

A HEROSZ csütörtökön ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon állatkínzás alapos gyanúja miatt, mert a 38. Magyar Filmszemlén bemutatott Álszent című kisjátékfilm egyik jelenetében megölnek egy kölyökmacskát.

Az állatvédő egyesület szerint a játékfilmben "az elérni kívánt hatás érdekében" az állatot a "lehető legnagyobb szenvedés" mellett ölik meg, ami súlyosan társadalomellenes cselekmény. Mint írják, az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az állat életét kioltani csak olyan elfogadható okok miatt szabad, mint az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, a sérülés, a fertőző betegség és a tudományos kutatás.

A törvény azonban arra is rámutat, hogy az állat életének kioltása kizárólag kábítással történhet, úgy, hogy az a legkisebb szenvedéssel járjon - emlékeztet közleményében a HEROSZ.

(Klubrádió)

Kapcsolódó: Kismacskát fojtott meg a zsidó rendező - itt a száma, gratuláljon neki Ön is! Címével + videóval frissítve