A Jobbik megrökönyödéssel fogadja, hogy Tarlós István ölbe tett kézzel tűri, amint Vitézy Dávid becsempészi Demszky Gábor üzletfeleit a milliárdos volumenű fővárosi projektekbe - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
A BKK Zrt. által lefolytatott közbeszerzés alapján a Széll Kálmán tér rekonstrukciója és a Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése című projektek több mint négymilliárd forintos beruházásának műszaki ellenőrzésében az ECO-TEC Műszaki-Gazdasági Tanácsadó Kft. vehet részt. A társaság tulajdonosának, Elekes Andrásnak a testvére korábban az EUROMETRO Kft. tulajdonosaként mintegy hatmilliárd forintos megbízáshoz jutott Demszky Gábor vezetése mellett a négyes metró megvalósításának egyes munkálataira.
2008 augusztusában, az akkor még ellenzéki Tarlós István nyílt levélben fordult Demszky Gáborhoz, melyben azt kérdezte: Mit csinál végül is ennyi pénzért az „Eurometro”?
A korábbi haveri kör helyzetbe hozása Vitézy Dávid által a jelek szerint annak ellenére sem zavarja a főpolgármestert, hogy – akárcsak a négyes metró – a mostani beszerzés is jócskán meghaladja az eredetileg tervezett összeget.
A Jobbik immáron sokadszorra teszi le Vitézy Dávid menesztésére vonatkozó javaslatát a Fővárosi Közgyűlés elé, ugyanis a gépkocsival közlekedést teljességgel ellehetetlenítő és ezért a dugókirály címet méltán viselő vállalatvezető többszörösen és minden tekintetben megbukott. Őszintén bízunk benne, hogy a helyzet tarthatatlan voltát végre a főpolgármester is belátja, és a jövő heti közgyűlésen támogatni fogja Vitézy Dávid azonnali menesztését - írja Volner János, a Jobbik budapestiekért felelős alelnöke.