"Naponta" jelennek meg a fejlesztési miniszterhez köthető különböző gyanús ügyletek, fejlemények - mondta Mirkóczki Ádám szóvivő, aki példaként több milliárdos közbeszerzési szabálytalanságot és a miniszter ügyvédi munkájával kapcsolatos ügyeket hozott.
A Jobbik botránynak tartja, hogy Seszták Miklós kormánytag lehet - mondta a szóvivő, hozzátéve: ha az is marad, akkor látszik, hogy a következő időszakban milyen eszközökkel történik majd a fejlesztésre szánt pénzek "osztogatása és fosztogatása". Az ellenzéki párt álláspontja szerint Seszták Miklósnak távoznia kell a kormányból, mert "nem több és nem kevesebb, mint közönséges oligarcha". A jobbikos politikus azok felelősségre vonását is szorgalmazta, akik lobbiztak a miniszter mellett.
Mirkóczki Ádám kérdésre beszélt a választási pénzekkel kapcsolatos szabálytalanságokról is, amelyek a Jobbiknál 22 képviselőjelöltet érintettek. Összegszerűen mind a 106 jelölt elszámolt az utolsó fillérig, de több formai hiba is volt - számolt be, kifejtve: volt olyan jelölt, aki az Állami Számvevőszéknél nem regisztrált hirdetőújságban hirdetett, míg más esetben nem a feltüntetett listaáron adta a cég a hirdetést. Ezen esetekben nem a képviselőjelölt, hanem a szolgáltató hibázott - jelentette ki, hozzátéve: ez is a választási rendszer anomáliáit mutatja, még sok a kiskapu. A jobbikos jelöltek vállalják a jogi felelősséget és eleget tesznek a szankcióknak - tette hozzá.
(MTI)