A Jobbik néma riasztórendszerrel szerelné fel a mentőszolgálatot, amelynek segítségével jelezhetnék, ha támadás éri őket.
Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azonnali védelmet tartott szükségesnek a mentőszolgálat dolgozóinak.
Szerinte a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének javaslatát felvállalva azt szorgalmazzák, hogy szereljék fel a szolgálat valamennyi egységét olyan néma riasztórendszerrel, amelyet zsebben, ruhában el lehet rejteni, és támadás esetén hangtalan riasztást lehet vele leadni a mentésirányításnak, amely aztán értesíti a hatóságot.
Az ellenzéki politikus ezt rövid távú megoldásnak nevezte, hozzátéve, hogy a helyzet hosszú távú rendezéséhez a probléma okainak mélyebb elemzésére van szükség.
Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a korábbi támadásokat felidézve jelezte: pártja megoldási javaslatai között szerepel a büntető törvénykönyv szigorítása is, amely szerint a jelenlegi 1 és 5 év közötti szabadságvesztés helyett 2 és 8 év közöttit szabnának ki azokra, akik közfeladatot ellátó emberekre támadnak.
(MTI)