Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé azt a két férfit, akik a pénzéért öltek meg tavaly márciusban egy rákospalotai rokkantnyugdíjast. Az egyik fojtogatta, majd arccal az ágynak nyomta áldozatot, aki végül megfulladt. Eközben a társa az ajtónál figyelte, tiszta-e a levegő. Mindketten előzetesben vannak már.
A két, 37 év körüli férfi korábbról ismerte a rokkantnyugdíjast, rendszeresen jártak a Dugonics utcai lakásába, ahol együtt italoztak.
A leszázalékolt férfi több hónapra visszamenőleg nagyobb összegű rokkantsági ellátást kapott egy hirtelen jött betegség miatt, tavaly februárban utalták a számlájára. Amikor gyilkosai ezt megtudták, elhatározták, hogy megszerzik a pénzt.
Tavaly március elsején újra megjelentek áldozatuknál, megint italoztak, majd később az egyik férfi rátámadt a rokkantnyugdíjasra. Fojtogatta és rányomta az arcát az ágyra, amíg meg nem fulladt. A másik férfi eközben az ajtónál figyelt, nehogy megzavarják őket.
Miután a rokkantnyugdíjas meghalt, átkutatták a ruháját, magukhoz vették a pénztárcáját és megléptek. Nem sokkal később visszamentek a lakásba, és a piálásból ott maradt üvegeket, poharakat eltüntették. Később egyikük otthonában a ruháikat is elégették.
A két férfi előzetesben ül már, ha elítélik őket, akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak – derül ki a Fővárosi Főügyészség vádiratából.
(HVG nyomán)