A Jobbik Ifjúsági Tagozata és az Összlengyel Ifjúság közös pályázatot hirdet 14 és 30 év közötti fiatalok számára, elősegítendő a nemzeteink közötti hagyományos barátság éltetését és fejlesztését. A Jobbik Ifjúsági Tagozata számára kiemelten fontosak nemzeti hagyományaink, közte a népünket a lengyel nemzettel összefűző évszázados kapcsolat, mely történelmünk legnehezebb óráiban is példát adott szolidaritásból, segítőkészségből és bátorságból.

Lengyel szövetségesünkkel most közös pályázatot hirdetünk, melyre két országban, egy időben jelentkezhetnek majd a hazafias érzelmű fiatalok. A most meghirdetésre kerülő pályázat során a hagyományos lengyel–magyar barátság témakörében várunk esszé jellegű pályaműveket. Az írások célja, hogy a nemzeteink közötti barátság fontosságát hangsúlyozzák, nem csak a történelmi hagyományokat ismertetve, de emellett a két nép közötti barátság ápolásának, a kapcsolat szorosabbra fűzésének lehetőségeit is bemutatva.
A pályázat első három helyezettjének díja egy varsói utazás és részvétel az Összlengyel Ifjúság által szervezett, minden évben több mint százezer résztvevőt vonzó november 11-i Függetlenségi Meneten. A lengyelországi pályázat győztesei október 23-án a Jobbik IT vendégeiként vesznek részt a budapesti ünnepi programokon.
További tudnivalók a jobbikit.hu/lengyel_magyar_palyazat oldalon találhatóak.
Szalay Szabolcs
A Jobbik IT Külügyi Stáb vezetője