Az anyák azt hitték, fenyegető levelet kaptak a nővérek, ezért biztonsági őrt hívtak a Soproni Gyógyközpont szülészetére. Nemrég Szombathelyen elemeltek a cigányok egy csecsemőt a városi kórház szülészetéről.
Egy fenyegetőnek érzett levél hatására biztonsági őrt hívtak a szülők a soproni kórház újszülöttosztályára – értesült a Kisalföld megyei hírportál.
A szülők azonnal egy vagyonvédelmi céghez fordultak, miután úgy értesültek, egy ismeretlen a szülészeti osztályon hagyott egy levelet, miszerint az újszülöttek nem lesznek biztonságban, ha a nővérpultban nem lesz állandóan valaki.
A szülőkben elsősorban azért támadt félelem, mert nemrég Szombathelyen a cigányok elemeltek egy kisbabát a szülészeti osztályról.
A biztonsági szolgálat egy órán belül munkába állt, és reggel 6-ig ügyelt a csecsemőkre, akiket arra az éjszakára átvittek a különálló újszülöttrészlegre. Kora reggel megjelent egy pszichiátriai ápolt, és megpróbált bemenni az osztályra.
Németh Rita, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója azt mondta, hogy a levél csak annyit tartalmazott: "Tessék a pultban lenni!". A csecsemők biztonságával kapcsolatban nem tettek semmilyen utalást. A szombathelyi eset hatására pedig az egyik anyuka tévesen értelmezte a levelet – mondta az igazgató.
A kórház beleegyezett, hogy a szülők biztonsági őrt hívjanak, mert úgy gondolták, ez növeli az anyák biztonságérzetét.
(Kisalföld - HVG nyomán)
Kapcsolódó: