A szigorított ellenőrzés során a rendőrség "kockázatelemzés alapján" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket, robbanóanyagok után kutatva - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd délután az MTI megkeresésére.
Az ORFK közleménye szerint a főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat este történtek miatt elrendelt szigorított ellenőrzés során a rendőrség a határátkelőhelyeken “kockázatelemzés alapján” vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és az általuk használt gépjárműveket azért, hogy megállapítsa, nincs-e náluk robbanóanyag.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte valamennyi nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését.
A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsebesült.
A rendőrség közölte: a feltételezett elkövető egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfi, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.
(MTI)