Pákó, tudod mi a felháborító? Az, hogy magyar embereknek téged kell nézni. És nem az a baj veled, hogy néger vagy. Nem. Az, hogy tehetségtelen, beszélni is képtelen hülye vagy, aki azt sem tudja, mi a fenéért sztárolják őt a tévében.
Az RTL és a TV2 persze tudja. Megkeresi azt a cigányt, aki egyben tartalmazza az összes negatív sztereotípiát, amit az emberek róluk gondolnak. Nem dolgozik, pénze van - ki tudja honnan -, egész nap igénytelenkedik, hőbörög otthon. A családja szintén.

Aztán megkeresi azt a négert, aki makog, és a farkán kívül semmi máson nem jár az esze. Ezeket az embereket folyamatosan szerepeltetik, aztán majd jön Azurák, Jakupcsek, Marsi, és döbbenettel átitatott hangon bejelenti, hogy Magyarországon rossz vélemény van a négerekről és a cigányokról. Ti pontosan ezt a képet adjátok, eszem azt a képmutató pofátokat má'!
Pontosítsunk. Az élősködő cigányt, az élősködő négert és semmilyen más parazitát nem szeretnek az emberek. (Kókákat és Gyurcsányokat és a piócákat sem.) Az RTL Klub, a TV2 és a többi, értelmes műsort adni képtelen média jó lenne, ha elgondolkodna saját magán, hogy mennyit tett azért, hogy makogó-néger és bunkó-cigány elképzelése legyen az embereknek. Mennyit tett azért a sápítozáson kívül, hogy megoldódjon a probléma? Semmit, mert ezekről a kérdésekről még csak nem is beszél.

Annyira azért nem nagy a média társadalomformáló ereje, hogy ha nem beszélünk cigánybűnözésről, akkor az majd meg is szűnik. Miért nem a tisztességes romát, a normális négert szerepeltetik? Nem kétlem, hogy van ilyen, de sajnos az agyonhallgatás miatt már ők érzik magukat rosszul. Az RTL és a TV2 meg bármit leadna, amiből pénze van. (A piaci verseny csak jó lehet, ugye SZDSZ?) Így viszont a média nevelő hatása teljes mértékben a visszájára fordul és torz értékeket propagál. Pontosan tudják a szerkesztők, hogy egy gyereknél nincs különbség a film és a valóság közt. És a riporter kimondja, hogy Pákó sztár. Hogy énekes. Hogy Kiszel Tünde médiasztár... stb... Pár év múlva felnő az ezen a szemeten nevelkedett nemzedék, és nem lesz az, aki ezt helyre tudja majd tenni. Milliárdokat költhetünk majd a bűnözés ellen, a széthullott erkölcs és rend visszaállítására. Az állam nem kéne hogy betöltse a szabályozó szerepet? Vagy a szabályozás annyiban merül ki, hogy a Talmud említésekor Csiszár majdnem lenyeli a mikrofont a rettegéstől és nem győzi Tomcatbe fojtani a szót?
Nem Pákó a hibás. Havas jól tette, hogy nem neki címezte a felháborodását, hanem a műsor készítőinek. Pákó egy senki, nem is kellene foglalkozni vele. Aki felelős azért, hogy ő, és ez a színvonal egy idea Magyarországon, azzal kell foglalkozni. Nem kicsit, nagyon.
A problémák nem maradnak örökké azok, mert majd kitermelik a - jó, vagy rossz - megoldásukat. Ha majd egyszer valaki a rossz megoldást lépi meg, ki lesz azért a felelős?
VJack
Kapcsolódó: