Április végi felhívásunkra, amely a Kuruc.info fennmaradását és fejlesztését szolgálja, több mint 7 ezer olvasó reagált pozitívan a szavazógépen keresztül. Ehhez képest - eddig - több mint 850 kiváló honleány és hazafi váltotta valóra szavát, és segített különféle összegekkel a világ négy égtájáról - néhányan kétszer is! A befolyt adományokat, de főként a nemes gesztust köszönjük, kitartás és áldás nagylelkű bajtársainknak. Alább kisebb elemzés az olvasói magatartásról.
Eddig több mint 12 ezer dollárnyi adomány folyt be PayPal számlánkra különféle valutákban.
(Itt jegyezzük meg, hogy néhányan, öten-hatan véletlenül korábbi PayPal emailcímünkre utalták adományukat. Ezek az összegek nem érkeztek meg, pontosabban nem tudjuk lehívni azokat, de nem is vesztek el. Kérjük érintett olvasóinkat, vonják vissza az utalást, és ismételjék meg a Kuruc.info címoldalán jobbra fent található "Ide kattintva" ikonra kattintva. Ha ez bonyolult volna egyeseknek, a PayPal 30 nap múlva automatikusan és hiánytalanul visszautalja nekik az összeget és akkor is megismételhetik a tranzakciót. Köszönjük)
Egyik új PayPal számlaszámunk (azaz e-mail címünk): kurucinfo@aussiemail.com.au
Mindez sokféle havi technikai és üzemeltetési kiadásra elég (míg egyetlen politikusparazitának vagy médiabűnözőnek ennyi vagy több a havi, lopott apanázsa), ami nagyszerű kezdet. Mindazonáltal FEJLESZTÉSRE, ígért ÚJ projektjeinkre és stábbővítésre egyelőre nem.
Eddig mindössze egyetlen elképzelés megvalósítására érkezett elegendő segítség - a Kuruc.info eddigi tradícióit is őrző, a megnövekekedett igényeknek megfelelő, új arculat, ami őszre várható  - erre többszörösen is, a többire viszont egyáltalán nem.
Nem lesz tehát egyelőre fórum, angol nyelvű kiadás/összefoglalók, új tudósítók, szerkesztők és fordítók, az ellenség részletes adatbázisa, nettévé, profibb videórovat stb. Egyáltalán a portál dinamikus, átfogó fejlesztése ma még nem lehetséges, mivel olvasóink zömének a jelek szerint annyira nem fontos, hogy támogassa is, miközben azért elvárják a minőséget.
Típikus kifogások, a szalmaláng és a klozetmagyarok
Kisebb számban még olyan olvasók is akadnak, akik hozzánk írt leveleikben majdhogynem veszélyes hőstettként, kockázatos akcióként élik meg pusztán lapunk rendszeres olvasását is! Erre, valamint egyéb banális "okokra" fogják ígért  támogatásuk elmaradását, valamint távolmaradásukat mindenféle más, a Kuruc.info-tól független nemzeti irányú cselekvéstől is. (Néhány ilyen és más típuskifogás: "Értsék meg, én egyszerű alkalmazott vagyok, értsék meg, én nem egyszerű alkalmazott vagyok, hanem vállalkozó/vezető, pont nekem nem lehet, mert még nincs családom, mert már van családom, mert veszélybe kerülhet az állásom, cégem, mert rámtörnek, mert 24 órában figyelnek mindenkit, mert úgysem lehet tenni semmit, mert pályám elején vagyok, mert már közel a nyugdíj, mert a bankkártyámat lefigyelik, mert a bankkártyámat lefigyelik, ezért visszaadtam" - ésatöbbiésatöbbi, de hát ilyen alapon legjobb volna elásnia magát mindenkinek, miután lemondta a mobilelőfizetését, kihajította a rádióját, tévéjét, kávéfőzőjét és minden más technikai kütyüjét is, "elvégre" ezeket 24 órában "figyeli az NBH és a Moszad az egész világon". )
Fújni sem mernek
Természetesen az is igaz, hogy nincs mindenkinek megfelelő bankkártyája, de azért az emberek jelentős százalékának van és évről-évre többnek lesz. Olyan is akad, aki rendelkezik vele, de nem tudja használni. Az adatok összességében inkább azt mutatják, hogy a magyar jobboldal betegségei, a szalmaláng természet, a cselekvés és a szavak közti különbség, a hangemberkedés, a konyhai magyarkodás és asztalcsapkodás, a tettek helyetti levélgyártás sajnos a Kuruc.info jobbos olvasóinak nem kis részére is igaz (a szoclibeket most nem tárgyaljuk). Nem tesznek soha semmit, de azért, "mint tudjuk", őket nagyon de nagyon üldözik... A rezsim gyenge és kontraszelektált, egy fújástól eltakarodna. Egyetlen igazi ereje, életben tartója: a gyáva, sorsát megérdemlő klozetjobbosok tömege, akik fújni sem mernek.
Otthon gubbasztanak
Annak idején például jó 10 ezren mondották, szavazták, hogy kimennek békés hídblokádunkra. 500-an ha voltak... A helyzet itt is ugyanaz, pedig hidat elállni, rohamdroid ávósokkal szembenézni, 12 órára esetleg fogdába kerülni mégiscsak kellemetlenebb, mint néhány gombot megnyomni. Szavazásainkon a többség rendre a tettek mellett, a parlamenti egypárt ellen foglal állást, aztán mégis otthon gubbaszt március 15-én, október 23-án és bármikor. Tisztelet ismét a lassan sokasodó kivételeknek.
Lássuk, miből élünk
A Kuruc.info, szemben a zsindexre és a hasonszőrű weboldalakra az elmúlt években kidobott, sokszor kétes/állami eredetű, tehát az adófizetőktől lopott milliárdokkal (csupán a zoom nevű szoci-szadi weblap pl. 2 milliárddal(!) startolt, a zsindexbe sokszor sokszáz milliót pakoltak be), azok anyagi eszközeinek töredékéből működik.
Havi átlagban 1 millió forintból (egyetlen, közepesnél menőbb parlamenti politikusparazita vagy egy darab ballib médiaélősködő havi jövedelme) vagy kevesebből, amiben benne van az itthoni és külföldi újságírók, technikusok tiszteletdíja, az amerikai szerverbérlet és szoftverek is. Stábunk összlétszámát nem árulhatjuk el, de sejthetően nincs sok tucat emberünk, mint a mainstream ballib és szalonjobbos lapoknak, ennek ellenére a zömüket már megelőztük olvasottság tekintetében.
Vagyis a pénz, bár elengedhetetlen feltétel bizonyos mértékig, ugyanakkor nem pótolja az emberi képességeket, az elkötelezettséget, nem teremt értéket önmagában. Más szóval a töméntelen cionista pénzt, a kontraszelektált, agyoncenzúrázott, hazug rezsimmédiát is le lehet győzni áldozatos munkával, kitartással, tehetséggel, jóval kisebb anyagi háttérrel. De nullából azért nemigen.
Munkatársaink rendkívül túlterheltek, rendes munkájuk mellett végzik a heti hét napon át tartó kurucinfós munkát, és e munka mennyisége folyamatosan nő. Elég csupán arra utalni, hogy olykor már napi több száz email is jön az egy-két évvel ezelőtti 10-20 helyett.
Szinte minden egyes újabb projekt, ötlet, elképzelés megvalósítása munkaigényes, emberigényes és pénzbe is kerül.
Vegyük csupán a fórumot. Mit is ígértünk?: "Fórum és angol nyelvű összefoglalók rendszeres közlése sem kizárt, jelenleg azonban nincs rá anyagi bázisunk, ahogy moderátorokra sem (akikre sajnos szükség volna, miután a magyarországi net tele van lopott közpénzből fizetett szocionista bérfórumozókkal, akik azonnal ellepnék a Kuruc.info fórumát is)".
Nos, a vitafórum működtetéséhez újabb tengerentúli szerver és legalább négy, a hét minden napján váltásban dolgozó moderátor szükséges, összköltsége a szerver bérleti díjával, a szoftverekkel és a moderátorok tiszteletdíjával együtt ÉVI 15 ezer amerikai dollárra (2 - 2,5 millió forint, ez két darab parlamenti pártvezér, vagy 2 db szoclib médiabaktérium tőlünk lopott HAVI jövedelme) becsülhető. A többi projektet egyelőre nem szükséges részletezni.
Reklámbevételeink ma már szerencsére vannak, de ezek a komoly fejlesztésekre sajnos nem elegendőek. Stabil, hosszútávú működésünkhöz, a sokkal magasabb színvonalhoz és szolgáltatásainkhoz  Ön, Te kellessz elsősorban. Hiszen a piaci elveket semmibe vevő, általában cionista befolyású/tulajdonú nagy cégek nem hirdetnek nálunk, hiába olvassák többen a Kuruc.info-t a legtöbb ballib és műjobbos orgánumnál. És megfordítva, egy piacképtelen, szinte közönség nélküli Magyar Narancsot, Heti Választ, Gondolát, a nálunk kisebb olvasottságú Hírszerzőt, de bármely komcsi és zsidórasszista törzsi orgánumot reflexből teletömnek hirdetéssel, támogatással, költségvetési, tehát az adófizetőktől kisajtolt százmilliókkal vagy milliárdokkal.
Számításaink szerint egy 5-6 ezer fős támogatói törzsgárda (miközben 50 ezres a törzsolvasói réteg, és csúcsnapokon a 70-90 ezret is eléri) már legtöbb elképzelésünket lehetővé tenné, lásd fent. És általában is, egy kontraszelektált bértollnokokat foglalkoztató magyarellenes lap költségeinek tizedéből képesek volnánk minden téren felvenni velük a versenyt, miután munkatársaink teherbírása, képességei, nyelvtudása, iskolázottsága és elkötelezettsége a szemkilövetőket szolgálóké felett áll.
A 850 fős támogatói kör kezdetnek nem rossz, kampányunkat ezért időnként újra felmelegítjük. A távolabbi jövőben más támogatási formák is elképzelhetőek (emelt díjas SMS és hívás például, ennek megszervezése azonban nem olyan egyszerű, hiszen ezt sem tudjuk hazai céggel intéztetni, ráadásul az ezzel foglalkozó vállalatok elteszik a küldött SMS-ek árának 40-70%-át), hiszen dombornyomott kártyája a nyugati 70-90%-al szemben maximum olvasóink ötödének lehet, és azok sem tudják mind kezelni, a PayPalról nem is beszélve (bár szerencsére bővül a bankkártyások köre). Jelenleg azonban más támogatási lehetőséggel sajnos nem tudunk szolgálni, ráadásul ez a legbiztonságosabb, leggyorsabb és legmodernebb eszközök egyike, érdemes megtanulni.
Amennyiben Önnek is fontos lapunk létezése és fejlesztése, kérjük, támogassa havi 400 forinttal. Amennyiben módjában áll, ha lehetséges, ne havi bontásban, mivel a PayPal arányosan annál magasabb százalékot von le belőle - tőlünk, és nem Öntől - minél kisebb az adományozott összeg. 100 forintból például 94-et, 400-ból 106-ot, ezerből már "csak" 129-et, míg 5000-ből az elviselhető mértékű 285-öt és így tovább, de minimum 4 % körüli hányadot. Előre is köszönjük - és természetesen a 400 forintos felajánlásokat is.
A netes utalás olyan, mint a netes vásárlás, ön semmiféle felelősséget nem vállal a Kuruc.info-ért, a művelet teljesen törvényes. (Az interneten történő utalás veszélyeiről szóló "hírek" megalapozatlanok, az Ön nem interneten történő utalása is utóbb a világhálón megy keresztül. Ma már minden bank ott van az interneten is, és jónéhány csak ott. Nyugaton a polgárok többsége utal/vásárol  a világhálón is (nálunk még nem, de rohamosan terjed. Persze csak körültekintően!). Még egy automatából történő készpénzfelvétel is hajszálnyival kockázatosabb, hiszen meg kell adnia a PIN kódját, ellentétben az elektronikus vásárlással/utalással. Ha utóbbi nem volna biztonságos, már régen összeomlott volna az iparág. Hogy olykor illetéktelenek kezébe jutnak bankkártya adatok (bár jóval gyakoribb a kártya ellopása, elvesztése), annak oka, hogy az emberek esetenként nyitva hagyják a munkahelyi gépüket vagy bedőlnek kamuhirdetéseknek, és kamuoldalaknak, megvásárolnak egy látszólag létező terméket, majd az áru nem érkezik meg. A PayPal nem ilyen hely, több százmillióan használják, és közülünk sem lopták el rajta keresztül az adatait)
A támogatás lehetőségeiről, módjáról, PayPal számlánkról ITT olvashat.
Mégegyszer: nem jókedvünkből kellett külföldre telepíteni szerverünket, infrastruktúránkat, stábunk zömét. Így nincs hazai számlánk és nem tudunk postai csekket sem osztogatni, ha lehetséges lenne, már megtettük volna.
Aktív hölgyolvasónk markáns írása: A 400 forintról és a konzummagyarokról
Kuruc.info főhadiszállás, Arizona, Budapest
2008. június 30.