Alább egy vicces összefoglaló a réti négerekről.
1. Biokémiailag tökéletesek! Bármilyen fém (leginkább nemes- és színesfém) a közelükben hasonló reakciót vált ki, mint a kámfor! Rendkívül rövid idő alatt gáz halmazállapotúvá válik. A romák vízzel nem igazán reakcióképesek!

2. Biológiailag rendkívül fejlettek. Néhány példány ork ill. ősemberszerű járása csak kaméleonszerű reflex, illúzió az őket körülvevő világnak; ha kell,  rendkívüli gyorsaságot képesek elérni, akár “kilókkal" a hónuk alatt is.

3. Társadalmilag: mélyen elítélik az idős, védtelen, ártatlan emberek bántalmazását, megkínzását, megerőszakolását, megölését;a hasznot nem hozó, erőszakos, előre nem kigondolt bűncselekményeket, mint pl. sírok rongálása, tájházak felgyújtása, buszok dobálása, vasúti kábelek ellopása! Mély tiszteletet éreznek az életmentő emberkék iránt (tűzoltók, orvosok), a rosszindulató pletyka pl., hogy a munkáját végző tűzoltó alól ellopják a létrát, alaptalan dolog.

4. Helyük a világban, Európában: bárhová képesek beilleszkedni, fogékonyak a tanulásra, nyelvek megtanulására! Olyannyira szeretik pl. az iskolát, hogy sokuk 18 évesen még hetedikes.

5. Kultúra: csak azt hallod a zenéjükben, hogy “dirib-darab" meg “csip-csirip"? Botfülü vagy!  Számtalan Nobel-díjas van közöttük; most sajnos egy név sem ugrik be, de sebaj!


(Gambit - demokratikus-blog nyomán)