Ismeretlen tolvajok jártak Puskás Ferenc sírjánál a Szent István-bazilika altemplomában, és ellopták a bútorokat az emlékhelyről. A bazilika biztonsági vezetője és a Puskás akadémia nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Ismeretlen tettesek a bazilika altemplomi urnatemetőjéből ellopták a Puskás-emlékhely bútorait, egy biedermeier stílusú asztalkát és a hozzá tartozó széket – számolt be a Nemzeti Sport. Egyelőre elképzelni sem tudják, miként cipelte ki a tolvaj az asztalt és a széket a templomból, és egyáltalán hogyan bonyolította le a lopást, de az említett tárgyak mindenesetre nincsenek sehol, és Majoros Attila – a bazilika biztonsági vezetője – szerint a rendőrségi feljelentés ellenére aligha fognak megkerülni. Ő maga azért ötvenezer forintot ajánlott fel annak, aki segít az értékes bútorok nyomára bukkanni, s az összeget a felcsúti Puskás akadémia máris további ötvenezer forinttal toldotta meg.
Nem ez az első tolvajlás a futball-legenda sírjánál: az értékesebb kegytárgyak közül már több eltűnt korábban, ráadásul nemrég megrongálták az emlékhely angol és magyar nyelvű márvány emléktábláját is.
(Nemzeti Sport)