Elképzelhető, hogy megtalálták a december 4-én a Lánchíd környékén eltűnt francia diáklány holttestét Csepelen a Dunában, jelentette az MTI. Az eddigi információk alapján "nem zárható ki", hogy a decemberben eltűnt francia diáklány holttestét találták meg. A helyszíni szemle ezekben a percekben is tart.
Az Info Rádió értesülései szerint a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Megkeresésünkre a BRFK sajtóügyeletese nem tudott az eddigieknél bővebb felvilágosítást adni. Mint mondta, péntek reggel várható bővebb tájékoztatás, hiszen a holttestet még nem azonosították.
Ophélie Bretnacher 2008. december 4-én, hajnalban tűnt el Budapesten. A diáklány társaival a Portside de Cuba nevű Dohány utcai szórakozóhelyen mulatozott, onnan fél három-három fele távozott. A térfigyelő kamerák felvételein lekövethető volt a lány útja a Roosevelt térig, azt azonban nem lehetett megállapítani, hogy a lány felment-e a Lánchídra. Táskáját mindenesetre a híd lábánál találta meg két olasz cserediák, fél négy magasságában.
A rendőrség bő egy héttel a lány eltűnése után kezdett aktívabb keresésbe, ekkor alapítottak külön nyomozócsoportot felkutatására, és ezután vizsgálták csak át könnyűbuvárok a híd környékét.
Franciaországban a család feljelentése alapján emberrablás gyanújával előzetes bűnügyi eljárás kezdődött. A diáklány keresésében december 18-a óta francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak, és - szintén december 18-án - Budapestre érkezett egy francia ügyész is. Közben diáktársai is segítettek a keresésben az interneten, illetve fényképes szórólapokkal Budapesten.
Ophélie eltűnésével kapcsolatban több pletyka és megerősítetlen információ is elterjedt. Sokáig tartotta magát a nézet, hogy a lány akár emberrablás áldozata is lehetett. A rendőrség eleinte mégis államigazgatási eljárás keretében vizsgálta az eltűnést, január 24-től azonban már emberrablás miatt nyomoztak.

(Index, MTI)