Többször próbáltuk már meggyőzni olvasóinkat az évek során, hogy ne dőljenek be a körleveleknek, mert legalább 90%-uk garantáltan baromság (s minél szenzációsabbak a bennük szereplő állítások, annál biztosabb, hogy unatkozó hülyegyerekek vagy rosszindulatú internetbetyárok garázdálkodásának eredménye a hihetetlen történet a Tesco mélygarázsában állomásozó izraeli hadseregről vagy a Trianont felülvizsgáló pápai intézetről - utóbbival a Fidesz "civil" Fricz Tamása is megjárta, s ha nem írjuk meg, talán még most is gyűjtené az aláírásokat).
A Facebook korában azonban újult erőre kaptak a zsidó bomlasztók, a sértődött, pitiáner vagy éppen őrült "nemzetiek" (sajnos ebből sincs hiány, bármilyen fájdalmas is), a Jobbik sikerére féltékeny, de észosztáson és rágalmazáson kívül semmire nem képes ötfős csoportocskák és társaik, s a legképtelenebb hamisítványokat és hazugságokat osztják meg a hiszékeny emberekkel.
Példa erre az alábbi "meghívó", melyről hiába bizonyítottuk be két évvel ezelőtt, hogy ócska hamisítvány, a fenti csoportok azóta is lelkesen terjesztik, több olvasónk pedig aggódva kérdezte tőlünk, hogy ez igaz lehet vajon?...
Zoom
Természetesen nem várhatjuk el, hogy mindenki tudjon az alábbi cikkünkről, ezért most előrehozzuk (és addig ismételjük meg, amíg a beteges gyűlöletüket ilyen szinten kiélő senkiháziak küldözgetik és megosztják - néha névvel és elérhetőséggel, hadd tudja mindenki, kit kell esetleg felvilágosítani vagy csak számon tartani). Válaszul pedig el lehet küldeni ezt a körlevelek többi címzettjének.
Frissítés: Olvasónk írja:
Gyöngyösön nincs is Hunyadi tér, pláne imaházzal. Hunyadi út van, de nincs rajta egyetlen zsidó épület sem. A zsidó imaház a Kőrösi Csoma Sándor utcában van, ami a zsidó templom mögött található. Egyáltalán nem hallottam - pláne az elmúlt 20-25 évben - hogy ott bármiféle nyilvános zsidó rendezvényt tartottak volna.
2010. február 1-jén írtuk: Dokumentum: Posta Imre zsidó?
"Valamelyik poros szekrényajtó kinyílhatott és ma beesett hozzám egy dokumentumról készült fénykép. Nekem nem tűnik hamisítványnak" - írja a szarkavaróvá vált Posta Imre, és közzétesz egy ócska hamisítványt, mely szerinte Vona Gábor zsidóságának bizonyítáka. Mi is tovább retusáltuk a képet, mely alapján az alábbi "bizonyíték" készült Posta származására.

A Vona-verzión Gyönygyös volt Gyöngyös helyett, ezt is javítottuk
Mint Posta Imre lenti cikkéből kiderül: ő is érzi, hogy bizonyítékok nélküli vádaskodásait, összeesküvés-elméleteit már senki sem hiszi el, ezért megpróbált valami dokumentumot felmutatni. Az általa hitelesnek nevezett, megsárgult pergamen eleve vicces, hiszen nem egy középkori király származási dokumentumáról van szó, hanem egy állítólag 1991-es meghívóról. Posta hamisítása azért is elképesztően primitív, mert Vona Gábort 13 évesen még Zázrivecz Gábornak hívták, a Vona nevet csak
később, felnőttként vette fel egy őse tiszteletére. Imikének annyi sütnivalója sem volt, hogy ez alapján a Zázrivecz nevet írja be Photoshoppal. Ráadásul 1991. augusztus 26. nem szombat volt, hanem hétfő. Posta Imre tehát egy ócska szélhámos, csaló, szavai semmit nem érnek.
 
Posta Imre:
Ha látod, sem hiszed el?
Annyiszor halottam már azt, hogy a gárdisták fogadkoztak, mit is tesznek azokkal, akikről kiderül, hogy átverték őket, hogy már el sem hiszem. Tőlem meg folyamatosan bizonyítékokat követelt idáig is mindenki, mert a puszta értelme nem volt elég, hogy megértse az összefüggéseket. Nos, a mai nap után akár új lapot is kezdhetünk a nemzeti radikalizmus történelemkönyvében, mert ahogy látom, valaki már megunta, hogy azzal vádolnak engem, hogy csak a levegőbe beszélek. Sok mende-monda kering bizonyos személyekkel kapcsolatban a köztudatban. Valamelyik poros szekrényajtó kinyílhatott és ma beesett hozzám egy dokumentumról készült fénykép. Nekem nem tűnik hamisítványnak, de persze, hogy elkezdtem kicsit jobban szaglászni a kérdésben. Annak idején Csurka már írt valami érdekes összeesküvés-elmélet félét Vona Gábor származását firtatandó, de egy Barikád-os nyilatkozattal akkor az ügy lerendezésre került. Kíváncsi vagyok, erre az alábbi dokumentumra mi lehet majd a válasza a jobbik zsidóinak, és a megvezetett goj-oknak, ahogy ők fogalmaznak velünk kapcsolatosan. Én Gábor helyében nagyon gyorsan kitenném a keresztlevelemet a kirakatba és a teljes családfámmal venném elejét a további ilyen véletlen-szerű bizonyítékoknak, mert ha jól gondolom, akkor ez csak a kezdete lehet a vélt és valós szennyesek kiteregetésének.
Íme!
Ugye nem is megdöbbentő? Már megint csak én vagyok paranoiás és Gábor nem is érti mi történik körülötte? Én sem, vagy mégis? Mikre képesek ezek a régészek és ezek a dokumentum hamisítók? Már, ha nem eredeti a fenti pergamen. Valamiért olyan érzésem van, hogy mindez már túl sok lenne a véletlenekből és én egyre kíváncsibb vagyok a várható fejleményekre is! Mivel van okom feltételezni, hogy a jóhiszemű nemzeti radikális oldalt nagyon megvezették, ezért azt is el tudom képzelni, hogy a meghívó is eredeti példány. Csak a kevésbé szakértőknek teszem ide a meghívó pontos értelmezését.
CÍMSZÓ: Bar-micvó
SZÓCIKK: Bar-micvó jelenti a zsidó 13 éves fiúgyermeket és az ezen örömnap alkalmából tartott lakomát. Ez a kor keleti mértékkel mérve megfelel a férfinemnél a teljes pubertás korának, ekkor lesz a zsidó ifjú magán- és vallásjogilag nagykorúvá. Már az atyák mondásai említik: «13 esztendős korban a vallási törvények teljesítésére van a fiú kötelezve». Mindeddig az apa felelős fiáért, ezentúl egyéni felelősséggel bír az ifjú, az apa ezért mondja ilyenkor az orthodox rítusban ezt az imát:«Áldott legyen, ki az érette viselt felelősség alól feloldott.» E vallási téren való önállóság megnyilatkozik abban, hogy az ifjút nyilvánosan a Tóra elé szólítják. A modern istentiszteleteknél ez mind jobban ünnepélyesebbé válik s fokozódik a B.-ajándék által, melyet rokonok és ismerősök küldenek. Régen az ünneplő ifjú nyilvános előadást tartott a zsinagógában, rendszerint a rabbinikus tudományok köréből.
________________________________________
Ez a címszó a Magyar Zsidó Lexikonban (1929, szerk. Újvári Péter) található. A felismertetett és korrektúrázott szövegben előfordulnak még hibák, úgyhogy a szócikk pontos szövegének és külalakjának megtekintéséhez nyissa meg a digitalizált oldalképet! Ez a(z) 401. címszó a lexikon => 89. oldalán van. A lexikon digitális változata elérhető még a - Link - webhelyen is.
Mivel a neten elérhető források nem sok támpontot adnak a továbblépésre, azért az alábbiakban megtalálható kivonatos írást teszem ide még magyarázatként, amely Gábor Jobbik.hu oldalon is fenn lévő szűk szavú önéletírásán alapul.
Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származik, ennek tulajdonítja a föld szeretetét és antikommunista elveit. Édesapja húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen. Másik meghatározó családi élménye apai nagyapja (szintén Vona Gábor) halála volt, aki Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni tordai harcok során. Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette Vona Gábor apját, így születhetett meg Zázrivecz Gábor néven 1978. augusztus 20-án a Heves megyei Gyöngyösön. Apja eredeti nevét Vona csak egyetemista korában vette fel, valamikor 2000 után.
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, történelem szakon végzett, három évig pszichológiát is hallgatott, de csak nagyon rövid ideig dolgozott tanári pályán. Feleségével Óbudán élnek és nevelik első gyermeküket, Benedeket. Termékmenedzserként dolgozik egy biztonságtechnikai részvénytársaságnál. Szülei nyugdíjasok, bátyja az idegenforgalom területén dolgozik.

Szeretnék végre tisztán látni! Teljes és hiteles családfakutatást javaslok, mielőtt kiderül az is, hogy valami szefárd vonulat felé csúszna el a kérdéskör súlypontja. Alapvető, megvitatandó téma az is, hogy kik veszik körül és miből élnek ezek az embere és mióta teszik azt, amit. Nem mellébeszélésre vagyok kiváncs, hanem az igazságra. A félreértések elkerülése végett el kell mondjam, hogy azért merem kitenni az oldalra ezt az általam hitelesnek tartott bizonyítékot, mert a látszat ellenére mindez nem Vona Gábor személyes és családi ügye, sem a közvetlen környezete által elsutyorogható problémakör, hanem a magyarság számára létbiztonságú és nemzetbiztonsági kérdés. Nos, aki nem hiszi, az járjon utána!
Posta Imre