A Jobbik szerint Portik Tamás letartóztatása és az olajügyekkel összefüggő vállalkozásokhoz kapcsolódó magánszemélyek szerepének tisztázódása arra enged következtetni, hogy az olajügyeket titkosszolgálati háttérrel, tudatosan, saját kormányzati szerepét felhasználva a Horn-kormány segítette, és így a magyar nemzetgazdaságot több ezer milliárdos veszteség érte.
Ezt Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese mondta keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. Szerinte az olajügyek szereplőinek kapcsolatai egészen az MSZP legfelsőbb köreihez vezetnek, és ezek a politikusok ma is az Országgyűlésben ülnek és az MSZP vezető politikusai. Kérdésre Volner János nem mondott konkrét neveket, azt mondta, az állítások "bizonyíthatóságát nem tudják garantálni".
A Jobbik úgy véli, jelenleg a magyar alvilágban a drogpiac újrafelosztása zajlik, ugyanis az olajügyekben megszerzett vagyont az érintettek megpróbálják "legálissá tenni".
Volner János hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén újra kivizsgálná az olajügyeket, és feloldaná az esetek titkosítását, valamint a túl magas állami végkielégítéseket sújtó különadó mintájára a kiemelt gazdasági bűncselekményekre is kiterjesztenék a visszamenőleges jogalkotást az állam kártalanítása érdekében.
(MTI)