A Fidesz pártigazgatója szerint az előzetes választási regisztráció bevezetése nem érint alapjogokat, és nem jelent előnyt egyetlen pártnak sem - Kubatov Gábor erről az M1 csütörtök reggeli műsorában beszélt.
A pártigazgató a regisztrációval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az intézmény számtalan helyen létezik Európában, ezért szerinte Magyarországon sem kivitelezhetetlen, és főleg nem antidemokratikus.
A politikus az úgynevezett "Kubatov-listákra" vonatkozó kérdésre azt mondta: minden pártnak vannak adatbázisai, az MSZP-nek, az LMP-nek és a Jobbiknak is. "Ha azt mondják, hogy vannak Kubatov-listák, vagy vannak a Fidesznek listái, akkor vannak Mesterházy-listák és Vona Gábor-listák is" - jelentette ki, hozzátéve: szerinte nincs versenyhátránya ebben egyik pártnak sem.
2010-ben az adatvédelmi biztos a választások két fordulója között minden párt adatkezelését vizsgálta, és a Fidesz volt az egyetlen, amelyet nem marasztalt el - mondta Kubatov.
Közölte: a jogszerű adatbázis-építés nem egy kivetendő és antidemokratikus dolog, hanem a közvetlen demokráciagyakorlás egy nagyon fontos eleme (csak az a gond, hogy az ő listái egyáltalán nem jogszerűek - a szerk.). "A listák nincsenek másért, csak hogy az ember elmenjen a saját szimpatizánsaihoz, és ott megkérdezze a véleményüket bizonyos dolgokról, mi így tesszük a választások előtt is, a választások közben is, amikor aláírásokat gyűjtünk (...)" - fogalmazott. Egyúttal kijelentette: szerinte ez a demokrácia egyik legszebb folyamata.
(MTI nyomán)
Frissítés: Itt látható videón is portálunk egyik nagy leleplezettje, aki a nálunk való szereplés óta feltűnően kerülte a nyilvánosságot, így rég nem találkozhattunk vele.
Nem meglepő, hogy most is csak "Elnök úr, miért volt ennyire visszafogott?!" Obersovszkyval volt hajlandó kiállni "vitázni":
Akit valamilyen okból kifolyólag érdekelne a teljes beszélgetés, itt találja.