Lassan, de biztosan gyűlik a "segély" után kapott pénzekből a "megtakarítása" H. Csanád Jutasnak (28), aki négy családtagja szabályos kivégzése miatt van az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) április óta.
A családirtó havonta több mint ötvenezer forintot zsebelhet be azért, mert hivatalos orvosi szakvéleménye van arról, hogy egészségkárosodást szenvedett. Ennek értelmében jár neki a szociális juttatás, mivel a törvény nem tesz különbséget abban, ki hogyan szerezte az említett egészségkárosodást. A gyilkosnak eddig már félmillió forintja gyűlhetett össze.

Az IMEI-ben élő, gyakran különösen kegyetlen módon elkövetett vérengzések miatt kezelt gyilkosok általában négy-öt év múlva szabadulnak. Ha Csanáddal is így lesz, mire kiengedik, kisebb vagyon birtokosa lehet, amihez hozzájön az a pénz is, amit elhunyt rokonai után, örökségként kaphatott.
Mint ismeretes, H. Csanád április 11-én végzett nagyszüleivel, édesapjával és bátyjával. Négyüket egy bozótvágóval és késekkel ölte meg. Rátámadt édesanyjára, nővérére és annak barátjára, ők azonban, ha súlyos sérülésekkel is, de túlélték az ámokfutó kaszabolását. A fiatalember a rácsok mögött megtagadta, hogy rokonaival találkozzon, sőt külön kérte, hogy ne látogassák.
(Blikk nyomán)