A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse csoportos rablás bűntett elkövetése miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. december 10-én éjszaka betörtek egy geszterédi házba, ahol az ott egyedül élő 86 éves asszonyt bántalmazták, pénze, értékei átadását követelték.
Az elkövetők a lakásban kutatást végeztek, de végül zsákmány nélkül menekültek el. A sértett a bűncselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A rendőrség a bejelentést követően azonnal nagy erőkkel megkezdte az adatgyűjtést az ismeretlen tettesek mielőbbi elfogása érdekében. A nagykállói rendőrök néhány óra alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. R. 17 éves, B. M. 17 éves, M. Gyula 19 éves geszterédi lakosokat.
A három "fiatal férfit" a rendőrőrsre előállították, ahol csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését mindhárman beismerték. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
(Szon nyomán)