Fényképeket közölt Facebook-oldalán Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter arról, ahogyan ő és az IMF-küldöttség együtt vacsoráznak, miközben cigány zenészek veszik körbe őket.

Az IMF és az Európai Bizottság közös delegációja január 16. és 28. között tartózkodott Magyarországon, hogy hagyományos országjelentését elvégezze.

Varga az "IMF látogatás a Kéhliben" címmel töltötte fel az albumot, és az abban szereplő képeken a Magyarországon járt IMF-delegáció látható, amint éppen cigány zenészekkel körülvéve vacsorázik.

Varga megjegyzése szerint: "Közel két hétig voltak Budapesten, úgy illett, hogy megkóstoljanak valami magyarosat is... No, így kerültünk az óbudai Kéhli Vendéglőbe, ahol egykor Krúdy Gyula ütögette a velőscsontot. Nóta is akadt, köszönet a nemzetközi műsorral bíró zenészeknek. A jelentésen persze az sem segített (vagy lehet, hogy rontott?), amikor egy kollégánk táncba vitte Iryna asszonyt... :)"

A Blikk kérdésére a miniszter sajtóirodája azt közölte, hogy a számlát a Varga Mihály saját zsebből állta (az ő zsebébe viszont a mi adónkból kerül a fizetés - tesszük hozzá mi).

(HVG - Blikk nyomán)