A miskolci városvezetés közérdekű adatok visszatartásával szabotálja a Jobbik önkormányzati képviselőjének munkavégzését Lyukóvölgyben, hangzott el a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Jakab Péter bírósághoz fordul.
Jakab Péter jobbikos képviselő emlékeztetett arra, a Világsátor felépítésének megakadályozás után megígérte, hogy következő lépésként a nemzeti ellenzék megvizsgálja, jogosan költ-e el a Fidesz 150 millió forintot a lyukói cigányság felzárkóztatására komplex telepprogram címen. Az újabb integrációs pénzszórás ugyanis - amellett, hogy joggal vált ki felháborodást a lakosság körében - Jakab szerint akár törvénytelen is lehet, mivel szerinte Lyukóvölgy nem felel meg a program által támasztott követelményeknek.
Hozzátette, ennek bizonyítására közérdekű adatkéréssel fordult a miskolci városvezetéshez, azonban a kért információkat több mint egy hónap alatt sem kapta meg, noha arra a törvény mindössze 15 napot biztosít.
„Tudom, hogy az elmúlt 22 év teljesítményeit látva meglepő lehet, ha egy politikus szeretne dolgozni is a városáért, ez azonban nem jogosítja fel a városvezetést, hogy elszabotálja a képviselői munkavégzésemet. A mai napon bírósághoz fordultam a szükséges adatok kikényszerítése érdekében” – fogalmazott Jakab Péter.
Hangsúlyozta, hiába titkolja el a városvezetés a 150 milliós lyukói telepprogram részleteit, a Jobbik előbb utóbb kideríti igazságot, és ha bebizonyosodik a jogsértés, nem fogják elmulasztani az elszámoltatást sem.