A Jobbik Országos Elnökségének döntése értelmében a nemzeti ellenzék nem tartja meg sem a március 15-i, központi ünnepi nagygyűlését, sem az azt megelőző, budapesti, Kodály-köröndi rendezvényt, tekintettel a katasztrofális és az emberi épséget veszélyeztető időjárási viszonyokra - közölte a Jobbik pártigazgatója.
A Jobbik tagjai és szimpatizánsai szerte az országból tervezték, hogy eljönnek személyautókkal és buszokkal budapesti, hagyományos nagygyűlésünkre fejet hajtani az 1848-as márciusi ifjak nagysága előtt, ezzel viszont komoly kockázatot vállaltak volna az utazás során, ráadásul a közterületi nagygyűlésen is heves szél fenyegetett volna.
A Jobbik minden tagját és szimpatizánsát arra biztatjuk, hogy most a saját településének helyi március 15-i megemlékezésén vegyen részt, és, csatlakozva a hatóságok figyelmeztető felhívásaihoz, mi is arra kérünk mindenkit, hogy lehetőleg ne induljon el hosszú útra, vigyázzon saját maga és családjának testi épségére.
A Jobbik Országos Elnöksége március 15-én délután 15 órakor koszorúzással rója le tiszteletét az 1848-49-es példaképeink emléke előtt a Batthyány-örökmécsesnél, az eseményen részt vesz Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Erre a koszorúzásra várjuk közelben lakó budapesti tagjainkat és szimpatizánsainkat - zárul Szabó Gábor közleménye.