Eddig tizenkét kártékony firkász döntött úgy, hogy visszaadja Táncsics-díját, amiért ezt az elismerést Szaniszló Ferenc is megkapta Balog Zoltán emberi erőforrás minisztertől (aki persze később szégyenkezve mentegetőzött, mondván, azt sem tudta, kinek ad díjat, és közleményben sajnálkozott a "rossz döntés" miatt - de a "választottak" természetesen nem bocsátanak meg neki sem).

A díjat visszaadók elfogadhatatlannak tartják, hogy a minisztériumi döntés nyomán "ilyen helyzetbe kerültek". Valamennyien elképzelhetetlennek vélik, hogy "olyan társasághoz tartozzanak, amelyben benne lehet az Echo TV szélsőséges nézeteket hangoztató munkatársa" - írja a Népszava, megemlítve Szaniszló legnagyobb "bűnét": a Világ-panoráma című műsor egyik 2009-es adásában arról beszélt, hogy a világnak fel kell készülnie a zsidók áttelepítésre, ha Izraelben elfogy a kőolaj, majd feltette a kérdést: "hol van még hely, ahol szeretnék őket?"...
A komcsi lap összeállítást közöl a díjukat visszaadó zsidók, komcsik, liberálisok és más antimagyarok háborgásából, mi pedig átvesszük, mert olyan jó olvasni (fényképet is mellékelve egyik-másik díszpéldányról - nem, nem egy átlagos zsidó fejet alakítgattunk Photoshoppal, ezek tényleg ennyire hasonlítanak egymásra a "felsőbbrendű" belterjesség eredményeként):
Benda László, az MTV volt külpolitikai újságírója:
- Engem, mint a Táncsics-díj egykori kurátorát mélységes felháborít, hogy ez az elismerés ennyire felvizeződött. Szaniszló kinyilatkoztatásaival semmilyen módon nem tudok egyetérteni, olyan műsort készít, ami a valóságtól és a klasszikus Panorámától is nagyon távol áll.
Bolgár György, Klubrádió:


- Egy újságírói díj értelmét veszti, ha olyanok is megkaphatják, akiknek sem az újságíráshoz, sem az újságírás céljaihoz és annak szabályaihoz nincs közük.
Hardy Mihály, pr-igazgató, újságíró, médiaszakértő:
- Ez a lépés önmagáért beszél, nem szeretném kommentálni.
Horváth Zoltán, a HVG volt főszerkesztő-helyettese:
- Tragikus, hogy emberek, akik egy ilyen díjat megszolgáltak, abba a helyzetbe hozzák, hogy meg kell tagadniuk, és ki kell lépniük egy olyan tiszteletre méltó klubból, aminek eddig tagjai lehettek.
Márványi Péter, a Magyar Rádió egykori szerkesztőségvezetője:
- Ezt a díjat innentől kezdve hívják nyugodtan Szaniszló-díjnak, nekünk meg megmaradhat a Táncsics.
Nej György, a Magyar Rádió egykori műsorvezetője:
- Szaniszló olyan tökéletesen szimbolizálja ennek a kormánynak a mindenen való uralkodási szándékát, kinevezésével pedig még a gondolatok homogenizálását is akarják: ez egy demokráciában elfogadhatatlan. A miniszter magatartása felelőtlen és nevetséges.
Németh Péter, a Népszava főszerkesztője:


- Elfogadhatatlan számomra, hogy olyan valakivel legyek egy sorban, akinek szinte egyetlen gondolatával sem tudok egyetérteni.
Rangos Katalin, Klubrádió:
- Nagyon sajnálom ezt a díjat, fájt erről lemondani, de van olyan helyzet, amikor nem lehet mást tenni.
Révész Sándor, a Népszabadság publicistája:


- Aki olvasta már Táncsics Mihály életpályám című önéletrajzának a zsidó-nemzetőrökről szóló fejezetét, az tudja, hogy a díj névadóját most olyan kitüntetettel gyalázták meg, aki egylelkű a szabadság, a jogegyenlőség eszméjének és a magyarságnak azon ellenségeivel, akik Táncsicsot visszakívánták a börtönbe, s kikről ő azt írta: "határtalan dühökben agyonlövéssel fenyegettek, holott én csak a szoros igazság szavát hangoztattam".
Tamás Ervin, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese:


- Tudom, hogy ez ma már nem jelent semmit, de Szaniszló Ferenccel nem szeretnék együtt Táncsics-díjas lenni, s minden bizonnyal ő se velem. Tiltakozni felesleges mert akik úgy gondolták, hogy munkájával szellemiségével kiérdemelte a kitüntetést, azoknál ennek a lépésnek semmilyen szimbolikus ereje nincs. Inkább megkönnyebbülnek. Tessék, lehet.
Vince Mátyás, a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke, az MTI volt elnöke:


- Ha megtartottam volna, akkor úgy érezném, hogy akaratomon kívül egy olyan társaságba keveredek, amelyben egy Szaniszló nevű, magát újságírónak nevező személy tartózkodik, és én nem akarok egy ilyen társasághoz tartozni.
Zalai István, a Vasárnapi Hírek főszerkesztő-helyettese:
- Ha az ember megteheti, megválogatja a társaságát...
Korábbi kapcsolódók: