A Jobbik értesülései szerint a miskolci kudarc után Sárospatakon építené meg a Fidesz a Világsátort. A nemzeti ellenzék már most figyelmeztet: nem fogják hagyni.
A Jobbik Sárospataki Alapszervezete úgy tudja, megindult a városban az önkormányzati képviselők „puhítása”, hogy a borsodi településen épülhessen meg a nemzetközi cigány központ – tájékoztatta a sajtó munkatársait hétfőn Hocza Tamás, a Jobbik regionális megyei alelnöke. A politikus felháborítónak nevezte, hogy Világsátorra akkor is jut pénz, amikor a több száz éves sárospataki tanítóképzés a túlélésért küzd. Hocza arra kérte Sárospatak polgármesterét, valljon színt, igazak-e a hírek, egyúttal felszólította, ne kövesse el a miskolci polgármester hibáját, kérje ki a sárospataki emberek véleményét a beruházásról.
A sajtótájékoztatón Jakab Péter, a párt borsodi alelnöke bejelentette, amennyiben bebizonyosodik, hogy a Fidesz Sárospatakot jelölte ki a Világsátor újabb helyszínéül, a borsodi Jobbik ismét meg fog mozdulni, és a miskolci recept alapján fogják ott is megakadályozni a kormány újabb merényletét.
Jakab szerint a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplént az európai "romastratégia" kísérleti területeként kezeli, azonban a stratégia nem számolt a Jobbik és a magyar társadalom ellenállásával. Hozzátette, a Fidesz-MSZP nagykoalíció cigánystratégiájával szemben egyedül a Jobbik kínál magyarstratégiát a térségnek. Mint mondta, Borsodnak nem cigánykodásra van szüksége, hanem rendre, munkahelyekre, és magyar hazafiakra, akik képesek újjáépíteni a megyét.
Frissítés: Sárospataki olvasónk írja:
Sziasztok, kurucok!
Eddig még csak suttogó propaganda volt a cigánysátor Sárospatakra telepítése. Én kb. egy hónappal ezelőtt hallottam. Rákérdeztem három képviselőre. Az egyik tagadta, azt mondta, még csak gondolati szakaszban van az ügy. A másik azt mondta, rengeteg munkahely lesz, ha ezt sikerül megcsinálniuk. A harmadik szintén ezzel kampányolt.
Úton-útfélen ezzel etetik az embereket, hogy ez milyen jó lesz a városnak. Olvastam a cikkben, hogy elkezdődött a város vezetésének megpuhítása. A város 2006-tól fideszes uralom alatt áll. Ezeket a képviselőket nem kell megpuhítani, a nyakam merném rá tenni, hogy ők maguk jelentkeztek, amikor látták, hogy Miskolcon meghiúsul a putrisátor.
(Kuruc.info)