A Jobbik alelnökének Facebook-bejegyzése:
Chanád beperelt – milliókat húzna a köpönyegforgatásából is

Pénteken bíróság kötelezi Szegedi Csanádot és engem is, hogy egymás szemébe nézzünk, miután Chanád pert indított ellenem, és a bíró mindkettőnknek személyes megjelenést írt elő.
Minden idők egyik leggátlástalanabb köpönyegforgatója 5 millió forintot (és persze kamatokat, ahogy az a magukfajtáknál elengedhetetlen), valamint saját költségemen a Magyar Nemzetben egy bocsánatkérő közleményt vár tőlem Szegedi, miután elsőként szólítottam fel lemondásra a hangfelvétel kiszivárgása után. Az őszödi és a Kubatov-botránnyal szemben ugyanis azt képviseltem: mi nem lehetünk egy következmények nélküli párt, s míg az MSZP és a Fidesz kiállt saját politikusbűnözője mellett egy-egy védhetetlen hangfelvétel kiszivárgása után is, a Jobbik meg kell őrizze tisztaságát! Ez sikerült is.
Chanád bosszúja persze nem maradt el, most épp e per formájában. A balliberális Szikinger István ügyvéd által benyújtott keresetlevele szerint pusztán (kizárólag!) azért kéne ötmilliót fizessek, mert a Jobbik Országos Elnökségének zárt levelezőlistájára azt írtam a hangfelvétel kiszivárgása után, a helyzet elemzéseként, hogy "ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor - szép dolog vagy nem, más kérdés - soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök." Vagy tán lett volna esélye a Jobbik tisztújításaikor megszokott, szoros versenyben a küldöttek százai előtt egy Simon Peresz-féle "igazságbeszéddel"?
Még egy költői kérdés: vajon a levelemet az elnökség belső levelezőcsoportjából (ahol még ő is jelen volt akkor) ki szivárogtatta ki a médiának pár héttel később? Annyi biztos: egyszerre mentette ez őt (hogy jaj, szegény, származása miatt üldözik mégis, hát persze, hogy le kellett tagadja zsidóságát is), egyúttal engem is magyarázkodásra kényszerített, hogy akkor mégis rasszista a Jobbik? Persze elmondtam egy analógiát a Hír TV-nek is: ha pl. Orbán Viktorról kiderülne, hogy cigány származású, vélhetően nem lenne többé a Fidesz kormányfőjelöltje…
Amúgy a levelem kiszivárogtatása miatt feljelentést tettem, és folyik is a nyomozás régóta. Nem lesz könnyű tisztára mosni a Hír TV-t, hiszen a levéltitoksértésben nemcsak a „névtelen beküldő” a felelős, hanem a közhírré tevő is.
Chanád fő ellenségének tekintve beállt az engem kártérítésért perelők sorába, többek közt Alföldi Róbert és Kubatov Gábor közé. Igénytelen keresetlevelében (lásd alább) ilyen gátlástalan hazugságok vannak: "a leírt alperesi magatartás következtében a párton belül a helyzetem megrendült, sokan elfordultak tőlem, végeredményben pedig a Jobbikkal való szakításomhoz vezetett". Mintha nem ő maga lett volna köpönyegforgató, s az oka annak, hogy egy politikai hulla lett.
Aki megnézné, hogy pl. Chanád növesztett-e már pajeszt, pénteken (ápr. 19.) 12 órakor a Markó u. 27. fszt. 3-as tárgyalóban, a Fővárosi Törvényszék nyilvános tárgyalásán találkozhat velünk.




Frissítés: Több politikust is feljelentett, milliós "kártérítéseket" szeretne
Nem Novák Előd az egyetlen jobbikos, akinek a bíróságra kell mennie - írja az Origó.
Szegedi feljelentette Gyüre Csaba alelnököt és Egyed Zsolt országgyűlési képviselőt is, mert a hangfelvételre utalva kimondták azt, ami nyilvánvaló: hogy Szegedi EU-s pénzekkel akart megvesztegetni valakit, hogy elhallgassa zsidó származását. Gyüre és Egyed tárgyalása májusban kezdődik.
Szegedi szintén feljelentette a Jobbikból azóta kilépett Lenhardt Balázs parlamenti képviselőt, aki tavaly novemberben Szegedi Csanád háza előtt jelentette be, hogy árulónak, politikusbűnözőnek, befolyással üzérkedőnek és politikai halottnak tartja Szegedit. Lenhardt az ügyészségen fel is jelentette Szegedi Csanádot, de az ügyészség elutasította a keresetet. Szegedi emellett feljelentette a Jobbik pártlapját, a Barikádot, amelyet korábban éppen Szegedi cége adott ki. A lap ugyanis egy szerkesztőségi véleményben szerinte becsületsértően írt róla.

Milliós "kártérítéseket" vár a jobbikosoktól
Szegedi Csanád az Origónak így indokolta a feljelentéseket: "minden embernek, így nekem is jár az a törvény adta lehetőség, hogy a jog eszközével megvédjem magamat. Szeretném mindenki számára egyértelművé tenni, hogy engem sem lehet következmények nélkül sértegetni". Szegedi szerint "a vitának mindig helye van, ha a felek tisztelik egymást, de azok a személyek, akiket bepereltem, már bőven túllépték az egészséges vita határait".
Szegedi a bíróság döntésétől milliós nagyságrendű "kártérítéseket vár". A mandátumbitorló EP-képviselő hozzátette: "valószínűnek tartom, hogy további személyek ellen is fogok jogi lépéseket tenni, de erről további részleteket egyelőre nem szeretnék közölni".
(Kuruc.info - Origó nyomán)