Onga – öten-hatan verték és rugdosták, harmincan buzdították a támadókat.
"Ha van gyereke, el tudja képzelni, milyen érzés az, amikor azzal kopogtatnak be az emberhez, hogy a fia ott fekszik eszméletlenül az árokban" - mondta a Borsod Online-nak egy hatvanéves ongai férfi, aki elmesélte, hogyan támadták meg és verték eszméletlenre 25 éves fiát.

Az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalása 2009 márciusában - ez az eset szerencsére nem végződött halállal, talán mert ezek még nem járnak boksztanfolyamra
A fiatalember és Németországból hazalátogatott barátja Ongán, a Bársonyos melletti presszóban iszogatott múlt vasárnap este. Háromnegyed nyolckor, még világosban jöttek el a szórakozóhelyről, amikor 30-35 ember kapta őket közre. "Öten-hatan ütötték, rugdosták a fiamat, akit eszméletlen állapotban szállított a mentő kórházba. A barátjának, aki a segítségére sietett, az orrát törték be. A fiam szája szétszakadt, mintha boxerrel, vagy valami más, hasonló eszközzel ütötték volna meg" - mondta az édesapa. Arra a kérdésre, hogy volt-e konfliktus a fia és későbbi támadói között, a férfi elmondta: gyermekének eddig még soha senkivel sem volt konfliktusa, békés, nyugodt ember, aki kerüli a bajt.
Csak két gyanúsított van, a többiek megúszhatják - akárcsak Olaszliszkán
A férfi úgy tudja, egy, a fiához hasonló férfi megütött egy "kiterjedt ismeretségi és rokoni körrel rendelkező" helyi férfit a szórakozóhelyen, aki hazaszaladt erősítésért. Amikor a csapat visszatért a presszóhoz, rátámadt az onnan éppen akkor távozó fiatalemberre.
"A fiamat összetévesztették egy másik fiatalemberrel, rosszkor volt rossz helyen. Egy ismerősünk látta az esetet, ha nem lép közbe, a fiú ott is maradhatott volna" - mondta az édesapa, hozzátéve: azóta is félnek, hogy őket is támadás érheti. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányságon csoportos garázdaság gyanújával indult eljárás. Az apa úgy tudja, eddig két gyanúsítottja van az ügynek, de tart attól, hogy a többi támadó esetleg megúszhatja a felelősségre vonást.
"Már jobban van a fiú, a múlt héten itthon volt szabadságon. Eredetileg azért maradt itthon, hogy nekem segítsen a kertben, de ebből semmi se lett. A fájdalmai miatt fizikai munkát még nem nagyon tud végezni" - tette hozzá az édesapa.
(Boon nyomán)