Kapóra jött a kormánynak, hogy a közfigyelem az árvízre összpontosul, miközben a magyar földet eladhatóvá teszik külföldieknek. Nem csoda, hogy hallani sem akartak a Jobbik javaslatáról, miszerint el kéne halasztani a plenáris ülést. A hétfő esti zárószavazáson ugyanis így talán fű alatt vihetik keresztül a hazaárulást. Az árvíz elvonul, de a földtörvény itt marad.
Miközben az ország az árvíztől próbálja megvédeni földünket, nagyobb veszélyek is leselkednek rá: „magyar” oligarchák, s ami tán még súlyosabb: külföldiek.
A 2010-es választások előtt 11 nappal Orbán Viktor ezt hazudta: „Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni.” Meg is tekinthetjük a szép szavakat:
Miután azonban lesöpörték főként Ángyán József módosító javaslatait, félmilliárdnál is több uniós állampolgár előtt szabad a vásár. Június 10-én, hétfőn már csak frakciónként 5 perc jut e történelmi fontosságú záróvitára, az is csak annak köszönhető, hogy Szabó Rebeka néhai LMP-s képviselő nyújtott be a ma déli határidőig ún. zárószavazás előtti módosító javaslatot (más nem tartotta szükségesnek azt, ezáltal a záróvitát sem). A Jobbik várhatóan név szerinti szavazást kér, így megismétlődhet a magyar föld alkotmányos védelmének teátrális leszavazásakor megtapasztalt hazaárulás, konkrétan Orbán Viktor megnyilvánulása is, melyet ez a frappáns összeállítás tartalmaz:
Mellesleg a kormánypártok sunyiságára jellemző, hogy kivételesen inkább nem is szabnak ki bírságot Novák Elődre, aki a legutóbbi ülésen Kövér Lászlót is hazaárulónak titulálta „a magyar föld külföldi kézre játszása miatt”, csak hogy ne is legyen nagyobb ügy belőle.
Hétfőn este a jelen lévő képviselők kétharmadával döntenek a magyar föld idegeneknek való eladhatóságáról, ami azt jelenti, hogy még egy gyáva fideszes is sokat segíthetne, ha „beteget jelentve” akár csak távol marad a szavazástól. Persze joggal várhatnak határozott ellenszavazatot a Fidesz szavazói is. „Nem túlzás tehát azt mondani, hogy a vétóhoz való viszony fehéren-feketén megmutatja majd, hogy ki az, aki nemcsak üres közhelyekben, de a tettekben is hűséges a nemzetéhez és a hazájához. És ki az, aki beszéljen bármilyen tudálékosan vagy mézesmázosan, tulajdonképpen csak egy ócska nemzetáruló” írta a „Vezénylő Tábornok Úrról” még Orbán talán legfőbb bértollnoka is.
(Kuruc.info)
Frissítés: A hazaárulásra készülő Fidesz törvényjavaslata szerint minden európai uniós állampolgár "magyarnak" számít
A kormány földtörvénytervezete szerint külföldi az, aki “nem tagállami állampolgár”. Tehát a Fidesz javaslata szerint például egy osztrák gazda nem számít külföldinek, amennyiben földet kíván vásárolni Magyarországon. Orbán Viktor három éve nem ezt ígérte.
Menekültek a kérdést firtató riporter elől a fülkeforradalmi hazafiak - a Nol TV összeállítása.
2. frissítés: Az Országgyűlés az árvízveszélyre hivatkozva elhalasztotta a földtörvény zárószavazást
Magyar Zoltán felszólalása a földtörvény kapcsán: