A fővárosi Jobbik felháborodva értesült róla, hogy csütörtök hajnalra festékszórós terroristák gyalázták meg a zuglói turulemlékművet. Miután a Demokratikus Koalíció vezéregyéniségei bejelentették, hogy újfajta támadóeszközt vetnek be kormányellenes kampányuk során, a párt ezt a jelenlegi akciót is kénytelen a hiperliberális toleranciabajnokok akciójaként felfogni - írja közleményében Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője.

A budapesti Dózsa György út - Thököly út sarkán lévő turulemlékmű megbecstelenítése és meggyalázása ismételten jelzi azt a szándékot, hogy a hatalomba visszakapaszkodni kívánó liberálisok tovább mélyítsék a társadalmi árkokat, uszítsák a nemzeti érzelmű embereket, hogy az esetleges válaszreakciókat felhasználva ismételten magyarországi rasszista fasizmusról siránkozhassanak külföldi gazdáiknak és felügyelőiknek. Miután a meggyalázott emlékmű a VII. kerületi rendőrség épülete közelében található, a Jobbik reméli, hogy a bekamerázott területen készített felvételek segítségével a hatóság beazonosítja a többség érzékenységét nagymértékben sértő gaztett elkövetőit - áll a közleményben.
(Kuruc.info)
Frissítés: Eljárás indult
A budapesti Dózsa György út és Thököly út sarkán álló szobor megrongálása miatt eljárást indított a XIV. kerületi rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI megkeresésére csütörtökön.