Helyrehozhatatlan, jóvátehetetlen sérüléseket az elmúlt esztendőben sem szenvedett el a magyar-román kapcsolatrendszer - e szavakkal kérte a következő pofont a megszállóktól Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a román Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
Ebben komoly szerepe van a két külügyminisztérium munkájának - büszkélkedett a semmivel.

A 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen készült csaknem félórás interjút vasárnap este sugározta a román hírcsatorna Külügyi Napló (Jurnal Extern) című külpolitikai műsora.
Németh Zsolt kifejtette: a magyar-román kapcsolatok látványos fejlődést mutattak 1996 és 2012 között, és bár tavaly "bekövetkezett némi megtorpanás", ezt "nem kell dramatizálni". Meg kell érteni, hogy a két ország érdekei nagyon jelentős mértékben egybeesnek - hazudta az államtitkár, ahelyett, hogy felsorolta volna, milyen jogsértéseket szenvednek el Erdélyben nap mint nap a magyarok, elég csak a Székelyföldet beolvasztó régiósítási törekvésekre vagy a marosvásárhelyi orvosi egyetem ügyére gondolni, ahol nem használhatják anyanyelvüket a magyar diákok.
(MTI nyomán)