Február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a pénzkiadó automatákból, összesen 150 ezer forintot - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
Tájékoztatása szerint az Országgyűlésnek még pénteken benyújtják az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét garantáló törvényjavaslatot.
Mint mondta, a jogszabályt várhatóan november 11-én fogadja el a parlament.
Rogán Antal megfogalmazása szerint ez a törvény a pénzügyi rezsicsökkentés első lépése.
(MTI)
Frissítés: Jobbikos reakció: meg kell akadályozni, hogy a bankok átterheljék az ingyenes készpénzfelvét díját
A Jobbik régóta szorgalmazza, hogy a polgárok ingyen juthassanak banki készpénzfelvétel során a már egyszer leadózott fizetésükhöz, juttatásaikhoz - reagált Rogán bejelentésére Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes.
A nemzeti ellenzék pártja szerint az ígért két ingyenes készpénzfelvétel nem sokat ér, ha senki nem akadályozza meg a bankokat abban, hogy más szolgáltatások, kártyadíjak és tranzakciós összegek árába (akár csak pár ezrelékenként) beépítve ezt a „költséget” egyszerűen visszaterheljék az emberekre.
A Jobbik egy átfogó monitoring rendszerrel szemlézné a banki díjemeléseket, azok indokolt voltát, és semmilyen indokkal nem engedné, hogy az adófizetők által már többször konszolidált bankrendszer további sarcokat vessen ki, valamint az eddigieket is szigorúan tiltaná - áll a frakcióvezető-helyettes közleményében.