Kanada elfogadta Kertész Ákos menekültkérelmét. A (sajnos) Kossuth-díjas zsidó, aki tavaly februárban távozott az észak-amerikai országba, az Amerikai Népszava című New York-i lapban csütörtökön megjelent cikkében számol be kérelme elfogadásáról.

"Most nagy örömmel tudatom mindenkivel, minden barátommal, minden olvasómmal, hogy Kanada az 1951-es genfi konvenció értelmében védelmébe vett, s ezzel a feleségemmel együtt befogadott" - írja Kertész, hozzátéve, hogy "mélységesen mély hálát érez Kanada iránt, amiért biztonságot nyújt neki, egy idegennek". (Érdekes, hogy ugyanazt a hálát nem érzik Magyarország iránt, mely ugyanúgy fogadta be őket, a több százezer idegent - sőt hálájukat szépen lerótták Kun Béla, majd Rákosi rémuralma alatt, s folytatják most ugyanezt szelleminek mondott síkon a moslékozó Kertész Ákosok - a szerk.)
Kertész Ákos tavaly február 29-én távozott Kanadába, és ott menekültstátust kért. A firkász akkori döntését indokolva most azt írja az Amerikai Népszavában, hogy a lapban 2011. augusztus 29-én megjelent cikke után "politikai hecckampány indult ellene", s nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol díszpolgári címét azonnal visszavették, de kormányzati szinten és a parlamentben is.
Az ominózus cikkben a pofátlan zsidó úgy fröcsögött: genetikusan alattvaló, bűnös nép a magyar, mely se tanulni, se dolgozni nem akar, boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot.
A magyargyűlölő féreg mostani cikkében úgy fogalmaz:"Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt, véleménye kimondása miatt menekülnie kell".
(MTI korrigálva)
Korábban írtuk: