Hat év fogházbüntetésre ítélte négy ember halálát követelő ittas járművezetés miatt Eva Rezesovát pénteken első fokon, nem jogerősen a Gödöllői Járásbíróság. A közúti veszélyeztetés vádja alól ugyanakkor felmentették.
A nő az ítélet szerint leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.
A vádlott előzetes letartóztatásban van, bilincsben vezették be a tárgyalóterembe.
Zoom
Eva Rezesova 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével mintegy 170 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. A vétlen jármű az ütközés után azonnal kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.
Frissítés: Az áldozatok hozzátartozói szerint Rezesova a pénzének köszönheti az enyhe ítéletet - az ügyész meg sem lepődött
Az ügyész olykor jegyzetelve, rezzenéstelen arccal hallgatta az ítéletet, amely jóval enyhébb, mint amit ő indítványozott, hiszen halmazati büntetésként a 13 éves maximumhoz közeli börtönt kért a vádlottra. Rezesova ügyvédjén sem látszott meglepetés.
A bíró hosszasan sorolja az áldozatok elszenvedett sérüléseit: a Fiat sofőrje olyan súlyosan sérült, hogy akkor is meghalt volna, ha a kocsi nem gyullad ki, és a teste nem ég össze. A mellette ülő utas szintén nagyon súlyosan sérült “összenyomásos” behatásra, a gerince is eltört. A harmadik utas is “extrém” égési és egyéb sérüléseket szenvedett el. A negyedik, két napig még életben maradt utas testének több mint 70 százaléka összeégett. Rezesova fején “minimális duzzanat keletkezett, 8 napon belül gyógyult”.
A végén még a puntós lesz a hibás
A bíróság kimondta, hogy a baleset akkor sem lett volna elkerülhető, ha Rezesova a megengedett sebességgel megy. A bíróság ugyanis úgy látta, hogy a Fiat “nem kizárhatóan szabálytalanul végrehajtott előzése” is hozzájárult az ütközéshez.
A bíróság szerint valóban volt egy autó, amely villogtatott, de amint azt a 6. számú tanú látta, ez nem Rezesova volt. A bíróság szerint tehát nem kakaskodott Rezesova a balesetet megelőzően a Puntóval, nem ő villogtatta a távolsági fényszóróját, ezért nem áll meg esetében a közúti veszélyeztetés.
Az áldozatok hozzátartozói nagyon-nagyon enyhének tartják az ítéletet. Egy átlagember, aki nem tud ennyi szakértőt megfizetni, szerintük kétszer ennyi büntetést kapott volna – mondták a hvg.hu-nak.
Ha szabályosan halad, nem történik tragédia, mégsem ítélték el közúti veszélyeztetésért
A bíróság szóbeli indoklása szerint nem kizárható, hogy a sértettek járműve szabálytalan sávváltást hajtott végre közvetlenül a baleset előtt. Ugyanakkor a bíróság azt is kifejtette, hogy ha a vádlott az autópályán engedélyezett leggyorsabb, óránkénti 130 kilométeres sebességgel halad, akkor vagy fél méterrel a sértetti jármű előtt felveszi annak sebességét és nem ütköznek össze, vagy mintegy 10 kilométeres sebességkülönbséggel ütköznek, és abban az esetben a másik jármű utasai nem szenvednek halálos sérüléseket. Ezzel szemben a vádlott mintegy 165 kilométeres sebességgel haladt a négy halálos áldozatot követelő ütközéskor.
A bíróság a vádlottat öt évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A közúti veszélyeztetés vádpontja alóli felmentéssel kapcsolatban a bíró azt emelte ki, hogy azt nem a vádlott követte el.
2. frissítés: Házi őrizetbe helyezték a négy ember halálát okozó milliomosnőt - luxuslakásban töltheti "büntetését"
Házi őrizetbe helyezte a négy halálos áldozatot követelő ittas járművezetés miatt első fokon, nem jogerősen hat év fogházra ítélt szlovák állampolgárságú Eva Rezesovát pénteken az ítélethirdetés után a Gödöllői Járásbíróság.
A vádlott tavaly augusztus óta volt előzetesben. Ügyvédje arra hivatkozva kérte a fogva tartás megszüntetését, hogy - figyelembe véve a 15 hónapja tartó fogva tartást és a kiszabott szabadságvesztés harmadolásának lehetőségét - már csupán 2 év 9 hónap van hátra a büntetésből.
Ezután a bíróság elrendelte Rezesová házi őrizetét, amelyet egy a fővárosban erre előkészített ingatlanban kell töltenie, és nyomkövetőt kell hordania.
Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, továbbá az előzetes letartóztatás megszüntetése ellen is. Ez utóbbi azonban nem jogerősen is végrehajtható, így a vádlottról nyomban levették a bilincset.
Zoom
Igazságszolgáltatás?
Zoom
Irány a jachtkikötő!
Eva Rezesova egy Duna-parti luxuslakásban töltheti következő hónapjait
A Meder utcai XIII. kerületi ház a legjobb nevű szállodák kínálatával is felveszi a versenyt: kávézó, étterem, többtípusú szauna, kültéri medence, fitneszterem is megtalálható, a közelben pedig egy jachtkikötő is van. A Prestige Towersben több olyan lakás van, ahol az emberek házi őrizetben vannak. A rendőrség elég gyakran jár ide. Aki meg tudja fizetni a legjobb jogászokat, az ide kerülhet.
Zoom
Itt tölti "büntetését"
Zoom
Bírói engedéllyel a lakást is elhagyhatja
(MTI - HVG nyomán)
3. frissítés: Várjuk Fülöp Ágnes tanácsvezető bíró adatait
Szerkesztőségünk úgy vélekedik, olvasóink jelentős hányada szívesen elbeszélgetne a Rezesovát példátlan szigorral megbüntető bíróval, pl. a jogszolgáltatás és az igazságszolgáltatás különbözőségéről, a nagy mennyiségű anyagi javak és a bíróság függetlenségének összefüggéseiről, egyszerűbb esetben az ítélethozó felmenőinek incesztusáról.
Ezért arra kérjük azon olvasóinkat, akiknek birtokában van a bíró neve, címe, telefonszáma, elektronikus elérhetősége, ruha- vagy orrmérete, jelezze azt szerkesztőségünk felé a szerk[csiga]kuruc.info címen, hogy a cseverészni vágyó nagyközönséggel is tudathassuk ezen közhasznú adatokat.
Zoom
Fülöp Ágnes a milliomost babusgatja
4. frissítés: A milliomos magánszakértője közös könyvet írt az "igazságos" Fülöp Ágnes bírónővel
Hát nem kicsi a világ? Bizonyára merő véletlen lehet csupán, hogy a milliomosnő magánszakértője, Melegh Gábor közös könyvet írt a közlekedési büntetőjogról a vajszívű Fülöp Ágnessel.

Remek könyv lehet, a tárgyalásokon nyilván alkalmaztak is belőle néhány hatásos csavart
Melegh egyébként igazi nagy halnak számít a szakmában, akit nyilván csak bőséges fizetség mellett tudnak a legtehetősebbek "kibérelni", de hát a törvény előtt mindenki egyenlő, nem? Ez a felbérelhető gazember (nem mellesleg a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara volt elnöke is) volt az, aki aljas módon új szálként hozta be az ügybe a puntós felelősségét, melynek "köszönhetően" Rezesovát felmentették a közúti veszélyeztetés vádja alól. Ennek pedig egyenes következménye volt, hogy a cellát jachtkikötőre, a rácsokat dunai látképre, a bilincset pedig aranykarkötőre cserélhette a négyszeres gyilkos.
5. frissítés: Melegh Gábor biztosan tudja kolléganője elérhetőségét
Sajnos a bírónő adatai még nem érkeztek meg hozzánk, ezért úgy gondoljuk, érdemes lenne szakértő kollégájától is érdeklődni, ha már úgyis olyan jó viszonyban vannak. Íme tehát Rezesova magánszakértőjének elérhetőségei:

Melegh Gábor
Cím: 1111 Budapest Karinthy Frigyes út 22. IV/3.
Vezetékes tel.: 1/4662808
Mobil: (30)944-3162; (30)966-0498
Fax: +361/365-6648
E-mail: melegh@auto.bme.hu
(Kuruc.info)