Közvetlenül a detonáció előtt találkozott a merénylővel, sőt beszélt is vele az a 64 éves férfi, akit a rendőrség a tanúvédelmi programban eldugott a világ szeme elől. A szerdai Zsaru Magazin szerint a tanú fizikai védelmét a nap 24 órájában testőrség biztosítja, és garantált, hogy senki sem férkőzhet a közelébe.
Zoom
Mint ismeretes, január 13-án hajnalban Budapesten, a Lehel utcában lévő CIB Bank-fiók felrobbantására krosszmotorral érkező merénylő, miután elhelyezte a pokolgépet, távozott. Ekkor találkozott vele egy ember (a rendőrség tegnap cáfolta, hogy hajléktalanról lenne szó), akit a robbantó elküldött, mondván: „Itt most durva dolog fog történni, azonnal el kell tűnnöd!" Ez az ember látható is a bankfiók kameráinak a felvételein, és minden bizonnyal azért részesül tanúvédelemben, mert egyelőre csak ő látta szemtől szemben a merénylőt.
Rajta kívül az ipari kamerák felvételein feltűnt még egy kerékpáros is, aki a robbantóval egy időben távozott a helyszínről, ám róla nincs hivatalos értesülés.
Az ORFK hetilapja azt írja, hogy a robbanás óta eltelt egy hétben egyelőre „csak" gépkocsitolvajok, kábítószer-kereskedők és drogfutárok buktak meg, a robbantónak nyoma sincs.
(Blikk nyomán)