Nagy Andor, hazánk új izraeli nagykövete megbízólevele átnyújtása során Simon Peresz államelnöknek bizonygatta: "az Izraelben és Magyarországon élő zsidó nép történelemmel teljes (sic!). Az antiszemita megnyilvánulások művelői Magyarországon kisebbségben vannak, ezek az emberek fajgyűlölők, akik ellen Magyarország küzdelmet folytat" - írja a Megafon című héber nyelvű izraeli hírportál.

Dr. Nagy Andor
Dr. Nagy Andor, hazánk új izraeli nagykövete három másik ország diplomatájának társaságában a jeruzsálemi Elnöki Rezidencián hétfőn nyújtotta át megbízólevelét Simon Peresz elnöknek. Nagy Andor a kedélyes beszélgetés folyamán többször is bizonygatta a korábban hazánk fölvásárlásával hencegő zsidó államelnöknek: "az Izraelben és a Magyarországon elő zsidó nép (eddig úgy tudtuk, hogy a magyarországi zsidók felekezeti közösséget alkotnak - H. J.) történelemmel teljes (sic!)", majd sietve rátért a lényegre: "az antiszemita megnyilvánulások művelői Magyarországon a lakosságon belül kisebbséget képező fajgyűlölők, akik ellen Magyarország küzdelmet folytat".
A jeruzsálemi Elnöki Rezidencián a bizonygatások és az ígérgetések közepette - a Bem József téri Külügyminisztériummal tökéletes összhangban - elfelejtette kihasználni a kitűnő alkalmat arra, hogy rákérdezzen: hogyan értelmezi a zsidó államelnök a hazánk fölvásárlásáról tett nyilatkozatát?... Mint ismert, előbb tagadták, a nyilatkozatról hírt adó újságírót bőszen antiszemitázták, majd amikor már a felvásárlásról szóló beszéd videója is kikerült a Kuruc.infóra, maga Peresz azt mondta, hogy ő az egészet csak viccnek szánta.

Dr. Nagy Andor és Simon Peresz tegnap (Fotó: Mark Neumann)
Nagy Andor azonban nem kérdezett, hanem tovább bizonygatott: "nagyköveti feladatomnak tekintem a két állam közti hídverést és a népek egyesítését (sic!)". (Legalábbis az általunk hivatkozott és más héber portálok hírében is "a népek egyesítése" -לאחד בין העמים - egyértelmű kifejezés áll - H. J.) Az új magyar nagykövet a vele együtt beiktatott szerb, mikronéziai és türkmenisztáni diplomatával együtt a Simon Peresszel folytatott beszélgetésük folyamán kifejezték azon reményüket, hogy fejlődik hazájuk és a zsidó állam közti kulturális, technológiai és politikai kapcsolatrendszer.
A tegnapi diplomáciai esemény igazi csemegéje nem is annyira Nagy Andor bizonygatása volt (mert "magyar" részről ehhez Izraelben már hozzászoktak - H. J.), hanem az, hogy Szerbia újonnan kinevezett nagykövetének neje tegnap a megbízólevelek átadásakor folyékony héberséggel üdvözölte Simon Pereszt. Nagy Andor feleségének héber tudásáról egyelőre nincs értesülésünk, ám a férj tökéletesen alkalmas Magyarország tel-avivi nagykövetségének vezetésére. A csornai születésű, előbb fideszes, majd KDNP-s Nagy Andor ugyanis már tavaly bemutatkozó látogatást tett a jelenlegi kormány kedvenc zsidó irányzatának számító TEV-es EMIH-Chabad szekta egyik vezető rabbijánál, Köves Slomónál. (Most éppen az a színjáték folyik, hogy a Mazsihisz és egyéb hagyományos zsidó szervezeteket a jelenlegi kormány a korábbi szoclib kormányok kedvenceinek és volt kommunistáknak tart, míg a magyarországi zsidóságon belül gyökértelen, szélsőségesen ortodox, a faji alapú hovatartozás után kutakodó Chabad társulat Orbánék hazai és külföldi szószólóiként, támogatóiként lépett föl, s ennek megfelelően élvezi is a lojalitása gyümölcseit - H. J.)
Zoom
Semjén Zsolt az óbudai zsinagóga újraszentelésén
Nagy Andor Orbán Viktor egykori kabinetfőnöke, tehát mindenképpen megfelelő ember hazánk izraeli nagyköveti posztjára, amit talán az is bizonyít, hogy még 2011-ben, két esztendővel a a tel-avivi nagykövetté történt kinevezése előtt - a sajtónak nyilatkozva is hangoztatta: az Orbán-kormány nem fogadhatja el a Jobbik azon kezdeményezését, hogy az Alaptörvénybe kerüljön bele az ivóvízkincs és a termőföld magyar tulajdonban való megtartására vonatkozó törvény. Amint tavaly nyáron azt láttuk - nagyjából abban az időben, amikor Nagy Andort kinevezték nagykövetté -, hiába tiltakozott a Jobbik a Hazaárulás-föliratos molinóval is az Országház épületében, mert a kormányzópártok többsége áment mondott a hazaárulásra. Mit ad Elohim: Nagy Andort, aki korábban is tekintélyes gazdasági szakértő volt, kinevezték hazánk izraeli nagykövetévé.
Zoom
A Jobbik hiába tiltakozott a földkiárusítás ellen
Hering József - Kuruc.info