Magyarországon, mint köztudott, az egyik legnagyobb – még állami kézben lévő – munkáltató, a Magyar Posta Zrt. önmagában több százezer embert foglalkoztat országszerte. Ezek jelentős részét nem a kiemelkedő bérezéséről híres, de sok család létminimum-közeli megélhetését biztosító, hátrányos helyzetű kistelepülésen megmaradt és még működő postahivatalok fedik le.
Kívülről nem tűnik soknak, de ahol működik posta, ott ez önmagában 5-8 család megélhetését biztosítja. Ez főleg az ország keleti régióiban érhető tetten, ahol sok helyen szinte nincs is más kommunikációs forrás, és szinte egyetlen kapcsot jelenti a külvilággal. A posta helyzetét tovább rontja, hogy az elektronikus levelezés fejlődésével egyre kevesebb levelet küldünk hagyományos módon, a postai levelezés szinte megmarad a hivatalos levelezés és a számlák továbbításának szintjén. És pont ebben van a probléma, hiszen az egyik legnagyobb bevétele a postának a sárga csekken történő átutalás.
Egy forrásunk szerint éppen ettől a megmaradt bevételi forrástól akarja most megfosztani a Postát a két nagy külföldi multicég, az Auchan és a Tesco – az egyébként magyarnak tartott, multimilliárdos Csányi Sándor által vezetett OTP segedelmével. Ha sikerül véghezvinni elképzeléseiket, akkor sok, elsősorban kisebb postahivatalt be kell zárni, illetve ezrével, ha nem tízezrével fognak a postai alkalmazottak átkerülni a munkanélküliek – a Zsidesz szerint egyre kisebb – táborába, elsősorban a kevesebb munkalehetőséggel bíró, elmaradottabb országrészeken.

Még többet markolna
Az amúgy is haldokló magyar vidék még nehezebb helyzetbe kerül, sok esetben az egyetlen megélhetési forrás fog megszűnni sok vidéki ember számára. A kérdés örök: hogyan? Hát árulók segítségével, akiket okkal, vagy ok nélkül kirúgtak a Postától, és eladták magukat és tapasztalataikat az ördögnek. Egy ilyen sértődött ember kapta feladatul az OTP-n belül a „sárga csekk” projektet. Ő Bakati Gábor, aki a Posta egyik felső vezetőjeként több fejlesztést is csődbe vitt, ezért tavaly kirúgták. Személyesen ő a felelős a Makrogamma ingatlanalap tönkretételéért is. Sértettségében úgy áll bosszút a Postán, hogy az OTP (alias Csányi Sándor) erejét és jelentős befolyását felhasználva az egyik legjelentősebb bevételi forrást vonja el tőlük.

Bakati Gábor
Bakati azon munkálkodik, hogy az Auchanban és a Tescóban a francia kenyér és a szlotán sör mellett egyidejűleg a sárga csekkeket is be lehessen fizetni. Látszólag ezzel még nem is lenne baj, csak így az a pénz (a csekk után járó jutalék), amiből a Postát fenntartjuk, ezután nem oda kerül, hanem az ország(ki)rabló multikat és Csányi Sándort fogja tovább gazdagítani. Ami még rosszabb. A sértettségében vergődő Bakatinak ehhez a gyomorforgató akciójához egy újabb áruló révén a Postán belül is van segítsége. Régi harcostársa, Papp György, a Posta jelenlegi pénzügyi vezetője mindenben segíti a munkáját, feltehetően azzal az ígérettel megnyugtatva, hogy Papp később sem marad munka és vagyon nélkül.

Papp György
Pappnak hatalmas gyakorlata van a postásvagyonok magánkézbe juttatásában, mert az ő vezetése alatt lett a Postás Magánnyugdíjpénztár és a Postás Egészségpénztár a Posta helyett az OTP érdekeltsége… Ha Postánál üzemelő rendszert belső segítséggel kiépítik, a multiknál látszólag könnyebb lesz az életünk, mert az „olcsó” termékek vásárlása közben – szintén látszólag – megússzuk a sorban állást a postán. Ha nem tudjuk, nem is foglalkozunk azzal, hogy így a Posta bevételtől esik el, és előbb-utóbb vagy állami segítségre szorul a mi pénzünkből, hogy elkerülje a csődöt, illetve ismét meg kell húznia a nadrágszíjat, ami manapság létszámleépítést, postahivatalok bezárását jelenti, főleg a kisebb lélekszámú településeken.
Legfeljebb bevásárlásból hazafelé menet elfordítjuk a fejünket, mikor a gazzal felvert, bezárt posták előtt elmegyünk. Egyetlen hazafias ember sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a „zsírosra” hizlalt külföldi multik a magyarnak hazudott bankok segítségével magyar munkahelyeket tegyenek tönkre. Nekünk meg továbbra is el kell tűrnünk, hogy a mi vagyonunkat néhány kapzsi állami alkalmazott elherdálja…
Vasárnap jöhet el az a pillanat, hogy a magyar nép a Jobbik segítségével rendet rakhasson, hogy a köz vagyona ne egyes emberek zsebébe vándoroljon, vagy külföldi cégeket gyarapítson, hanem munkahelyeket őrizzen meg az utókornak. Ha valakit érdekelne, Bakati a Budapest XII. Vas Gereben utcában lakik az 1. szám alatt, itt már csak a 2. emeletre kell feljutni, hogy a 7. ajtó alatt megtalálja. Papp György címe Budapest, III. kerület Királyok útja 174/C 3. épület. Szép, dunai panorámával…
Frissítés: Kiderítettük azt is, Csányiék hogyan tervezik rátenni kis ragacsos mancsukat a Posta bevételére. A megoldás lényege, hogy a Posta „sárga csekkeket” kezelő rendszerének mintájára, ahhoz teljesen hasonló rendszert fejlesztenek, a Postától kirúgott, sértődött emberek, illetve belső „barátaik” segítségével. Ők árulták el az OTP-nek azt is tapasztalataik alapján, hogy milyen számok mozognak a „sárga csekk” körül és hogyan lehet ezeket a számokat a köz zsebéből magánvagyonná varázsolni, teljesen „legálisan”.
A kifejlesztett „sárga csekkeket” kezelő rendszer végpontjait ezek után a multiáruházaknál telepítenék, ahol vásárlásnál azt is be lehetne fizetni (az OTP Direkten már üzemel mindez virtuálisan, ha valakinek van olyan). Ekkor a befizetett pénzünk az OTP által telepített és üzemeltetett rendszeren keresztül (használati díj!) az áruházhoz kerül, aki egy darabig a számláján tartja (kamat!), majd az OTP közreműködésével kerül a csekk kibocsájtójához (jutalék!).
Itt nem akarunk becslésekbe bocsátkozni, de hogy éves szinten milliárdokból csinálnak közvagyonból magánvagyont, az számolható. Mint ismeretes az állam, ameddig csak a Posta kezelte a „sárga csekkeket”, elég magas jutalékot határozott meg rá, hogy stabilizálja a Posta bevételét, hogy lehetőleg ne kelljen a levélforgalom visszaesése miatti bevételek elmaradása miatt a kelleténél többször konszolidálni az amúgy is botrányoktól terhes műintézményt.
A bevételek központilag történő feltornászásának hiányában a kormány vagy bezárja, vagy privatizálja a Postát (Gyurcsánynál felmerült), aminek beláthatatlan következményei lennének - újabb ország (ki)rablás -, de hogy megint megszívná a magyar, az tuti. Ezek szerint most sem jó, de a megismertek szerint – ha Csányin múlik – lehet még rosszabb is. Most már azt is tudjuk, hogy van olyan „magyar” is (Bakati Gábor, Papp György), aki – némi apróért – ezen dolgozik. Júdás ezüstje tovább csilingel….
(Munkatársunktól)