Évekre lecsukhatják azt a 21 éves férfit, aki egy akkor még nem illegális szer hatása alatt őrjöngve súlyosan bántalmazta a számítógépét összeszerelő férfit.
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy 21 éves budapesti férfi ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
A férfi 2012. januárban minden előzmény nélkül rátámadt a számítógépét összeszerelő férfira.
A vádlott az esti órákban érkezett meg a szerelő VI. kerületi lakására, hogy átvegye az összeszerelt gépet. Az informatikával foglalkozó férfi azonban akkor még nem készült el a számítógéppel, és megkérte későbbi támadóját, hogy üljön le, és várjon egy kicsit.
Várakozás közben a megrendelő ivott a magával hozott sörből, és szippantott a nála lévő kábító hatású porból, ami akkor még nem minősült illegális drognak. Ennek hatására elkezdett fel-alá járkálni a lakásban, majd megragadott egy alumínium vízmértéket, amivel minden előzmény nélkül megtámadta a szerelőt. Először a kettétört eszköz darabjaival, majd 8-10 percen keresztül ököllel ütötte a férfit. A sértettnek sikerült kijutnia a lakásból, a vádlott pedig elmenekült.
A megtámadott szerelő zúzódásokat és töréseket szenvedett. Az életveszéllyel járó sérüléseket csak azért kerülte el, mert a karjával védte magát - olvasható a vádiratban.
Az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
(HVG)