Az MSZP azt kezdeményezi, hogy az Európai Parlamenthez hasonlóan a magyar Országgyűlés épületében is nevezzenek el termet Horn Gyula volt miniszterelnökről. Ezt Ujhelyi István, a parlament szocialista alelnöke jelentette be csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Zoom
A választások előtt bőszen kommunistázó Orbán fejet hajtott a magyargyilkos előtt
Az MSZP EP-listáján második helyen álló politikus azt mondta, nem kívánják kisajátítani az Országgyűlést, vagyis ha van arra kezdeményezés, hogy Horn Gyula mellett Antall József egykori kormányfőről is termet nevezzenek el a Parlamentben, a szocialista párt támogatni fogja.
Zoom
A régi szép idők...
Ujhelyi a kezdeményezést azzal indokolta, hogy Horn Gyula "a 20. század egyik legkomolyabb, legnagyobb hatással bíró magyar államférfija volt, akit világszerte elismernek".

A nagy államférfi önéletrajzi kiegészítése
(MTI nyomán)
Frissítés: Jobbik-közlemény: elszemtelenedtek az MSZP kommunistái
A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a Kossuth téren az 1956-os emlékművek múlt évi eltávolítása után most Horn Gyuláról nevezzenek el egy parlamenti termet az MSZMP erkölcsi és anyagi örököseinek javaslatára.
Orbán Viktor bátorításának köszönhető, hogy Ujhelyi István, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke egy „Horn Gyula terem” feliratú táblát helyezett el a Parlamentben. Hornnak nemcsak a szélsőséges múltja, de kormányfői időszaka sem lehet minta, hiszen az ő vezetésével folyt a magyar nemzeti vagyon kiárusítása, miközben tovább nőtt az államadósság, és a Bokros-csomaggal a megszorításokat is csúcsra járatták.
Az MSZP kommunistáinak elszemtelenedése a Fidesz felelőssége, hiszen karöltve szavazták le a Jobbik antikommunista javaslatait: az állambiztonsági múlt, így az ügynöklisták feltárását, a pártállami vezetők közéletből való kitiltását és a kommunista luxusnyugdíjak megvonását. A kormány nem a szovjet megszállás önkényuralmi jelképeket is tartalmazó, Szabadság téri obeliszket távolította el, hanem a Kossuth tér 1956-os jelképeit: az örökmécsest és a mintegy ezer halálos áldozatot követelő ÁVH-sortűz emlékművét. Nem csoda, ha ezek után felbátorodott az MSZP.
Ha Horn Gyula még élne, Biszku Béla mellett volna helye a vádlottak padján. A saját népe ellen a szovjetek oldalán fegyvert fogó, pufajkás Horn példaképpé emelése azt mutatja, hogy az MSZP képtelen a megújulásra, sőt erre belső szándék sincs. Még mindig országgyűlési képviselői közt vannak az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagjai. Ha az Orbán Viktor által is méltatott Horn Gyuláról termet neveznek el a Parlamentben, a Jobbik el fogja helyezni ott tiltakozásul a tömeggyilkos pufajkások áldozatainak fényképét, akármilyen bírságot szab is ki érte a házelnök.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke
Kapcsolódó: