Buszozni nem volt kedvük, ezért inkább otthon várta O. Anikó (27) és apja, O. Gyula (47), hogy a rendőrök elfuvarozzák őket a bíróságra. Azért kellett volna szerdán a vádlottak padján ülniük, hogy vérfertőző kapcsolatukról valljanak.

– Mivel a vádlottak nem jelentek meg, ezért a bíróság elrendelte elővezetésüket, és új tárgyalási napot tűzött ki májusban – mondta dr. Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője. Ingyen fuvarra akkor sem számíthat a páros, az elővezetés költségét ugyanis nekik kell(ene) majd kicsengetniük. Az út pedig csak oda szól.
Anikót a faluban többen is látták tegnap reggel, ahogy fiát, Martint (6) és kislányát, Nikit (3) az óvodába vitte.
– Jól tudta, hogy a bíróságra kellene mennie, hiszen mondta is, és szépen fel is öltözött, így várta, hogy elvigyék a rendőrök – mesélte egy neve elhallgatását kérő közeli rokon.
O. Gyula unokahúga szerint a férfi és lánya csak az időt próbálják húzni. Valószínűleg azt hiszik, azzal, hogy nem mennek el a tárgyalásra, később veszik majd elő ügyüket.
A botrány kipattanása óta apa és lánya külön költöztek, és bár O. Gyulának már új élettársa van, a férfinál még mindig gyakori vendég Anikó és a közös gyerekek. Az apa a nyomozás alatt beismerte, hogy többször is lefeküdt a lányával, a rokonoknak azonban most már tagadja a bűnös viszonyt.
– Azt állítja, egy ujjal sem nyúlt Anikóhoz, és nem tőle születtek a kicsik – tette hozzá a férfi unokahúga.
A genetikai szakvélemény azonban kimutatta, a gyerekek a nagyapjuktól születtek. Mivel a nyomozás nem igazolta az erőszakot, ezért az ügyészség először pénzbüntetést és próbára bocsátást indítványozott apa és lánya esetében. Ezt viszont később megváltoztatták, így O. Gyulára súlyosabb büntetés várhat.
– A férfinél letöltendő börtönbüntetést indítványoz majd az ügyész, a nő esetében viszont fenntartjuk a próbára bocsátást – közölte Priger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Ha a bíróság bűnösnek találja az apát, három év börtönre is ítélhetik.
Mint megírtuk, O. Anikó nyolc év alatt három gyermeket is szült apjának, közülük egy meghalt.
(Blikk nyomán)
Korábban írtuk: