A házszabály szerint az országgyűlési képviselők írásban kérdezhetik a kormány tagjait, melyre azoknak 15 napos határidővel kell válaszolniuk. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció nemzeti jogvédő honatyája, élve képviselői jogkörével, hat olyan kérdést intézett Martonyi János külügyminiszterhez Kárpátalja tekintetében, amelyekre a választópolgárok felhatalmazása alapján konkrét és egyértelmű válaszokat várt.
A feltett kérdéseket 2014. március 28-án, a Külügyminisztérium előtt tartott több száz fős demonstrációt követően Gaudi két országgyűlési képviselőtársa (Zagyva György Gyula és Lenhardt Balázs), Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, valamint mások, így Budaházy Edda és a Magyarok Világszövetsége megjelent tisztviselői társaságában adta át egy petíció formájában, amelyre semmiféle válasz nem érkezett (a petíció ide kattintva érhető el), ezért tette fel a petíció követeléseit írásbeli képviselői kérdésként Gaudi.
Az első hallásra viszonylag könnyen, akár egy szóval is megválaszolható eldöntendő kérdések az alábbiak voltak:
Egyetért-e azzal, hogy:
- a kormány haladéktalanul ismerje el a Krím félszigeten 2014. március 16-án szervezett népszavazást, és tekintse azt a nemzetközi joggal összeegyeztethető lépésnek, az önrendelkezési jog törvényes gyakorlásának, és ebből fakadóan ismerje el érvényesnek a Krím-félsziget Oroszországhoz történő visszatérését (K/14027)?
- a kormánynak azonnali hatállyal vissza kell vonnia a támogatását a Krím félszigeti népszavazással és a visszacsatolással kapcsolatosan Oroszországgal szemben életbe léptetett szankciókat tartalmazó döntésektől, és a jövőben semmi ilyen lépést nem szabad támogatnia, lévén az ilyen lépések épp a nemzetközi jog szerint garantált önrendelkezési jog elveibe ütköznek, amely joguk az elszakított területeken élő magyar közösségeknek is folyamatosan sértve van (K/14026)?
- hazánknak jogos igénye van a magyar és ruszin nép által lakott Kárpátalja Magyarországhoz történő visszatéréséhez, amelyre egyszer már 1939. március 15-én sor került az igazságtalan trianoni békediktátum revíziója körében (K/14028)?
- haladéktalanul szükséges az Egyesült Nemzetek Szervezete Biztonsági Tanácsának összehívása annak érdekében, hogy a jelenleg Ukrajnához tartozó, de közel 1000 évig Magyarországon a Szent Korona országában élt, veszélyeztetett magyar és ruszin közösség nemzetközi felügyelet mellett szervezett népszavazáson dönthessen önrendelkezési jogának gyakorlásáról (K/14024)?
- hogy Magyarországnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy érvényt szerezzen az 1991-es kárpátaljai népszavazásnak, amely Kárpátalja, ezen belül a Bereg-vidéken élő magyar közösség számára széleskörű területi autonómiát biztosít (K/14029)?
- hogy Magyarországnak fel kell lépnie az Európai Unió Külügyi Szolgálatánál és az Európai Unió Bizottságánál annak érdekében, hogy az Európai Unió haladéktalanul tegyen érdemi lépéseket a 150 ezer kárpátaljai magyar megvédésére és jogaik védelmére, figyelemmel arra is, hogy az a 150 ezer kárpátaljai magyarból 50 ezer magyar állampolgár, így ők egyúttal uniós állampolgárok is, tehát értük felelősséggel tartozik az Európai Unió is (K/14025)?
A kérdések evidenciák, arra minden nemzetéért aggódó magyar tartalmilag ugyanazt válaszolná. Nem így a bukott Martonyi, aki a fentebb felsorolt külön jegyzett írásbeli kérdéseket egy összefoglaló válaszban kívánta lerendezni. Ebben nem egyebet állít, mint azt, hogy a kormány különleges felelősséget visel a kárpátaljai magyarság biztonsága és boldogulása iránt, és sajnálattal veszi tudomásul, hogy Gaudi a "hazai és nemzetközi politikai szereplése során nem ezen felelősség szellemében jár el, amint azt egyebek mellett fent hivatkozott kérdései is tanúsítják." Sőt, nem átallotta azt is leírni, hogy: "a Krím félszigettel kapcsolatos felvetései éppen a kárpátaljai magyarság legitim törekvéseinek szempontjából minősülnek rendkívül károsnak."
Azaz aki a kárpátaljai magyarok biztonságáról, önrendelkezéséről és alapvető történelmi igazságtalanságokról, mint amilyen a trianoni békediktátum, kérdezni meri Magyarország külügyminiszterét, továbbá igazságtételt követel akár az Európa Tanácsban, az felelőtlen.
Azt hazudja továbbá, hogy "Magyarország Kormánya a kárpátaljai magyarság által megfogalmazott igényeket, kéréseket támogatja" - miközben előbb azt hazudták, hogy a kárpátaljaiak nem akarnak autonómiát, majd pedig, amikor kiderült, hogy nagyon is akarnak, akkor elhatárolódtak tőlük, megnyugtatva a magyargyűlölő Szvoboda-kormányt, hogy nekik ehhez semmi közük.
Ha valakinek ezek után még mindig nem esett volna le, summázva a lényeg a bilderberges Martonyi szemszögéből: (...) "Magyarország az euro-atlanti közösség többi tagállamával egyetemben határozottan kiáll Ukrajna szuverenitása, függetlensége és területi egysége mellett annak nemzetközileg elismert határain belül..." Ezt hívják nettó hazaárulásnak.

Mert a nekik való 24/24 órás benyalás fontosabb holmi elcsatolt magyaroknál...
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: