Különös bűncselekmény történt a 4-es, 6-os villamoson: egy férfi fényes nappal késelt meg egy utast. A tettes elmenekült. A rendőrség és a BKK is titkolózik, forgalmi okokra hivatkoznak.
Titokzatos esetről számolt be a Bors egyik olvasója. Azt állította, hogy a fővárosi 4-es, 6-os villamos vonalán fényes nappal, az egyik járaton késeltek meg egy utast. – Jó ideje álltunk, amikor a villamosvezető bemondta, hogy áll az egész forgalom – meséli egy neve elhallgatását kérő utas. – Kiderült, hogy azért állunk, mert az Oktogonnál a villamoson késeltek meg valakit, mindenkit leszállítottak a járműről, a rendőrség pedig helyszínel – fűzte tovább.
Zoom
Súlyos bűncselekmény történt a 4-es, 6-os villamoson kedden. Forgalmi okokról hazudott a BKK
Úgy tudják, a késelő a szúrás után elmenekült, áldozata súlyosan megsérült. A lap utánajárt az esetnek, és kiderült, az utas igazat mondott. – Egy ismeretlen férfi előzetes szóváltást követően, délután négy óra körüli időben a 4-es, 6-os villamoson késsel megszúrt egy utast – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
– Az ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi kapitánysága súlyos testi sértés elköve­tésének gyanúja miatt in­dított eljárást – mondta szűkszavúan a rendőrség. Arra azonban már nem kaptak választ, vajon készült-e felvétel a támadóról, mint ahogy arra sem, mennyire súlyosan sérült az áldozat.

A Budapesti Közlekedési Központ is titkolózik, honlapjukon ugyanis a késelés helyett azt állították: forgalmi okok miatt álltak a járművek az adott időben. – A 4-es és a 6-os villamos helyett forgalmi okok miatt pótlóbuszok közlekedtek a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között. Kértük és köszöntük utasaink türelmét – szólt a közlemény.
A hőbörgő utasok azonban felszólították a vállalatot a cég Facebook-oldalán: vallják be a bűncselekményt. – Miért nincs erről sehol semmilyen hír? És a BKK miért forgalmi okot kommunikál bűncselekmény miatt? – teszi fel a kérdést B. Ádám. A BKV később azt válaszolta, ők csak üzemeltetői kérdésekben tájékoztatnak.
(Borsonline nyomán)