Eltelt egy kerek év, és úgy tűnik, ennyi idő alatt sem tudta senki elmagyarázni ezeknek a nemzetidegen nyomorultaknak, hogy nem ünnepeljük hazánk kétharmadának elszakítását és magyarok millióinak idegen uralom alá kerülését. Még akkor sem, ha írattunk egy egészen elképesztő barackfadalt, melyben arról énekelnek, hogy talpaink egymásra lépnek, és szemünkben a boldogság fénye ég. Még az MSZP sem merte soha kimondani, hogy boldogsággal tölti el őket Trianon - ehhez a "nemzeti ügyek kormánya" kellett...

Ünnepeljünk, van rá okunk!
Indul tehát az ünnepségsorozat:
- Rendezvénysorozat a felvidéki Királyhelmecen. "Az ünnepi műsor a Himnusz eléneklésével kezdődik a hely Városi Művelődési Központban, majd ünnepi beszédet mond Kósa Lajos, Debrecen polgármestere." Belépődíj: 2 euró.
- "Délelőtt a fővárosban a Magyarság Házában tartandó megemlékezésen ünnepi köszöntőt mond Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes." (MTI)
- "Pécsett Hoppál Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő és Páva Zsolt Pécs polgármestere szólal fel, Óbuda-Békásmegyer ünnepi programján pedig Bús Balázs polgármester mond beszédet." (MTI)
- "Nyíregyházán a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és Nyíregyháza önkormányzata rendez megemlékezést, ünnepi beszédet mond Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke." (MTI)
Frissítés: újabb helyszínek:
- Léván június 4-én délután két órakor a Czeglédi Péter Református Gimnázium udvarán Gróf Esterházy János emléktáblájának felavatása kerül sor a Nemzeti Összetartozás Napján. Ünnepi beszédet Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Dr. Molnár Imre történész mondanak. (Felvidék Ma)
- Miskolcon (a zsidó) Spielmann Sebestyén Mihály történész és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond majd ünnepi beszédet. (Miskolc.hu)
- Szeretett Németh Zsoltunk is ünnepségen vesz részt:
Zoom
- Óriásplakáton is ünneplésre szólítanak fel (a kép a fideszes vezetésű Újbudán készült, forrás: Fb):
Zoom
(Kuruc.info-gyűjtés - várhatóan újabb helyszínekkel fog frissülni, várjuk olvasóink helyi információit is)
Tavalyi cikkeink: