Fideszes-MSZP-s összefogásban lobbiznak helyi képviselők azért, hogy ne csak Debrecen és Székesfehérvár, hanem a borsodi megyeszékhely is otthont adhasson egy fontos intézménynek – írja a helyi hírlap. Az újság fórumán a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának neve merült fel.
Miskolcra is költözhetne egy minisztérium, ezért kíván lobbizni a város két országgyűlési képviselője, a kormánypárti Csöbör Katalin (Fidesz) és az ellenzéki Varga László (MSZP) – írja az Észak-Magyarország.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Minisztériumot Miskolcra! című cikke emlékeztet arra: a harmadik Orbán-kormány megalakulásának napján közölték, hogy egyes minisztériumokat vidékre költöztetnének, az egyelőre szóba került városok között van Debrecen, Székesfehérvár, Kecskemét.
Varga László a Facebook-oldalán jelentette be: lobbizni kíván azért, hogy Miskolcra is kerüljön minisztérium, és ennek érdekében felveszi a kapcsolatot kormánypárti képviselőtársával, Csöbör Katalinnal, aki a lapnak nyilatkozva azt mondta: "mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kormányzat munkájának valamilyen területen a városunk is helyet adhasson".
A minisztériumok esetleges vidékre költöztetése az újság közügyekkel foglalkozó levelező fórumán is téma, ott konkrétan a Belügyminisztérium, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának neve merült fel. Ez utóbbi vezetője, Balog Zoltán miniszteri meghallgatásán utalt is miskolci kötődésére – olvasható az Észak-Magyarországban.
Hozzátesszük: valóban helyes lépés lenne a két minisztérium egyikét - vagy inkább mindkettőt - Borsodba telepíteni, de nem cigánymentes övezetekbe, rendőrök és testőrök sorfala mögé, hanem például az Avas kellős közepére.

Amilyen beteg lelkű Balog "romák és nem romák" Zoltán rejtetterőforrás-miniszter, talán még élvezné is
Továbbá tartsanak szépen több napos kihelyezett üléseket a borsodi falvakban, s a minisztériumi vezetők élvezzék Kolompárék vendégszeretetét éjszakánként is, találomra kiválasztott putrikban - így lehet igazán megismerni az eltérő kultúrát, és utána érdemes azon morfondírozni (s főleg felelősen dönteni arról, hogy), még hány ezer milliárdot érdemes az adófizetők pénzéből befektetni abba, ami ezer év múlva sem fog megvalósulni (ha lesz akkor még itt magyar egyáltalán), s amit integrációnak neveznek...
(Kuruc.info - MTI nyomán)