Pintér tehetetlenségében a jobbikos képviselőktől várja а törvényesség védelmét és helyreállítását.
Meddig tűrik tétlenül a közerkölcsöt és a vallásos közösségek méltóságának megsértésére is irányuló rendezvényt, illetve mikor kívánják megvizsgálni a nyíltan az Alaptörvényben foglaltak ellen irányuló célok megvalósítására érkező pénzek eredetét, különös tekintettel annak nemzetbiztonsági összefüggéseire? - ki ne tudná már ennyiből is, hogy a kérdések a fővárosunk nyugalmát alapjaiban megrengető homoszexuális felvonulásra vonatkoznak?
Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke és Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője írásbeli kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez, amelyben hosszasan kifejtik annak a jól nyomon követhető történetét, miként jutottunk el az ún. rendszerváltást követő időktől a mai állapotokig, mikor a gyülekezési törvény, a szólás és a véleménynyilvánítás szabadsága mögé bújva, a többségi társadalom nemzeti érzéseit és/vagy vallási meggyőződését súlyosan sértő egész rendezvénysorozatot szervezhetnek külföldi támogatásból, Alaptörvénybe ütköző célok mentén, az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség magánhadseregként történő igénybevételével.
Tekintettel arra, hogy az elmúlt 10 évben egyértelműen a megfogalmazott céloktól függetlenül ezeken a rendezvényeken mindenki által jól érzékelhetően kibontakozott egy egészen más irányvonal is, ezért komoly kétségeink merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a rendezvényt a hatályos törvények betartásával kívánják a szervezők megrendezni. Ráadásul némileg átláthatatlan, jobbára külföldről érkező támogatások is több kérdést felvetnek, különösen annak fényében, hogy a rendezvény nyíltan hirdetett célkitűzései között olyat is találunk, amely a jelenleg hatályos Alaptörvényünkkel megy szembe - olvasható a jobbikos képviselők levelében.
Sneiderék szerint a Budapest Pride nevű ízléstelen provokáció oly mértékben adhat feladatot az igazságszolgáltatásnak, valamint oly mértékben és aránytalanul terheli meg a költségvetést, mely teljesen egyértelmű módon nincs arányban a rendezvény szervezői által megjelölt célok aktualitásával.
Jobbik: nem tartható meg a Budapest Pride
Egy a gyülekezési jog hatálya alá tartozó bármilyen rendezvény betiltása megítélésünk szerint csak mint a legvégső eszköz jöhet szóba, azonban a hagyományostól eltérő szexuális irányultságot propagálóknak szervezett demonstráció az elmúlt években megrendezett formában és útvonalon a vallásos emberek méltóságának, a fiatal- és gyermekkorúakat megillető szellemi és erkölcsi fejlődéshez szükséges védelem és nem utolsó sorban az adófizetőkre háruló aránytalanul magas költségei okán meggyőződésünk szerint nem megtartható - írják Sneiderék.
Nemzetbiztonsági kockázat
A nemzeti radikális képviselők a terjedelmes levelükben kifejtették, hogy minimális szinten minden Magyarországra érkező külföldi pénz önmagában rejt nemzetbiztonsági kockázatot, azonban ebben az esetben ráadásul egy olyan rendezvény támogatására irányulnak, amely hosszabb távon egyrészt hátrányosan érintheti az egyébként rendkívül vészjóslóan alakuló hazai demográfiai mutatókat, továbbá nyíltan az Alaptörvényben foglaltakat (pl. annak L cikkét) támadja. Ebben az esetben a külföldről érkező pénz kiemelt nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában.
Sneider Tamás és Mirkóczki Ádám azon kérdésére, mely szerint az évi több mint 7 milliárd (azaz 7 ezer millió) forintból működő Alkotmányvédelmi Hivatal miért nem vizsgálta az elmúlt években ezen pénzeknek az eredetét (feltárva az esetlegesen meglévő mélyebb összefüggéseket és érdekeket), Pintér Sándor válaszában nem tért ki.
A jobbikos képviselők levele IDE kattintva elérhető, míg Pintér Sándor vérlázító, a munkát áthárító válasza ITT olvasható.
(Kuruc.info)