Egy miskolci kft. alkalmazottja 35 ezer helyett tévedésből csaknem 6 millió forint fizetést kapott januárban. A cég kecskeméti telephelyén karbantartóként dolgozó férfi nem szólt a munkáltatójának, és mire azok észrevették a hibát, a pénz nagy részét már elköltötte. Az ügyészség jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat a férfi ellen.
A 27 éves, egy Nagykőrös melletti tanyán élő férfi január közepén kezdett el dolgozni egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó kft. alkalmazottjaként. Bruttó fizetése 130 ezer forint volt. Február első napjaiban munkabér-átutalás címén hatmillió forint érkezett a bankszámlájára. A férfi nem szólt a munkáltatójának, nem kérdezett rá, hogy miért kapott 45-szörös fizetést, viszont azonnal költekezni kezdett. Anyja a Híradónak azt mondta, nem szórták el a pénzt, csak hasznos dolgokra költöttek. Bebútoroztunk, megcsináltuk a fürdőszobát, járólapoztunk, meg egy autót (vettek) – magyarázta.
A miskolci székhelyű kft.-nél február végén jöttek rá, hogy tévesen utaltak hatmillió forintot a kétheti munka után járó 35 ezer helyett. Kiderült, hogy a 130 ezres havi fizetést órabérként számolták el, így jött ki az ötmillió-kilencszázezer forintos fizetés, két hétre. Azonnal felszólították a férfit, hogy fizesse vissza a különbözetet, ő azonban három napig még tovább költekezett. Végül kétmilliót utalt vissza.
A kft. feljelentette alkalmazottját, a férfi ellen az ügyészség jogtalan elsajátítás miatt vádat emelt.
A vádlottnak tudnia kellett, hogy karbantartóként egy új munkahelyen két hét munkavégzés után nem jár neki közel hatmillió forintos fizetés. Ennek ellenére ő ezt nem jelezte a munkáltatója felé, sőt a pénz nagy részét el is költötte – közölte Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.
A kft. négymillió forintot követel az alkalmazottjától. A pénzt addig is havi 37 ezer forintonként vonják a férfi fizetéséből.
(Híradó)