Engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtte le nagyanyját egy 28 éves férfi délután, aki aztán önmagára is fegyvert emelt. A TEK mesterlövésze tette ártalmatlanná - számolt be a Terrorelhárítási Központ vasárnap este.
A tájékoztatás szerint kora délután riadóztatták a Terrorelhárítási Központot, mert Lajosmizsén egy 28 éves férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével végzett a vele egy háztartásban élő nagymamájával, és lelőtte a ház körüli állatokat is. A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát.
A férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. A többórás tárgyalás eredményeként a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból, a nála maradt harmadik fegyvert azonban jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, kiszállt a gépkocsiból, megadást színlelt, majd hirtelen maga ellen fordította, és öngyilkosságot próbált elkövetni.
A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, majd a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. "A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét" - áll a közleményben.
Frissítés: a TEK videója:
Korábban írtuk: A Terrorelhárítási Központ (TEK) mesterlövésze tett ártalmatlanná egy férfit, aki előzőleg egy puskával lelőtte a nagyanyját Lajosmizsén - közölte a hirado.hu vasárnap.
A portál beszámolója szerint a dühöngő férfi a család négy kutyájával is végzett, majd egy kukoricásba menekült az autóján.
A TEK munkatársai körbevették őt a kukoricásban, a túsztárgyaló pedig órákon át győzködte, hogy adja meg magát, ennek hatására a férfi a nála lévő három puska közül kettőt kidobott az autóból.
Végül a TEK mesterlövésze tette ártalmatlanná a férfit, akit a vállán ért a lövés, ezért kórházba vitték, állapota kielégítő.
(MTI)