Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) mélységesen felháborodott rajta, és elítéli azoknak a taxisoknak a magatartását, akik rendkívül rossz hírbe hozták az ágazat minden dolgozóját az elmúlt napokban okozott durva és erőszakos cselekményeikkel - írta a szövetség hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az OTSZ szégyenletesnek nevezte azt, hogy egy taxis bárhol az utasokon verje le vélt vagy valós sérelmeit. "Szégyenletes az, hogy egy közfeladatot ellátó taxis - aki a közösségi közlekedés részét képezi egy adott településen - rombolja a tisztességes és törvénytisztelő taxisokról kialakult általános megítélést a közvéleményben" - írták.
Leszögezték, Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat, és tiszteli az utasait. Teszi ezt többek között azért, mert utasok nélkül nem létezne a taxis sem - jegyezték meg.
Közölték, mivel az elmúlt időszakban "egyre több, az engedéllyel és egyéb igazolásokkal sem rendelkező taxis", aki - megtévesztve az utasokat - folyamatosan része a közösségi közlekedésnek, rendkívül nagy károkat okozva ezzel az utasoknak, a szakmának és a teljes magyar gazdaságnak. A szövetség ezért kezdeményezi a kormányhivatalnál és a szakminisztériumoknál a kormányrendelet megújítását.
Hatékonyabb taxisfelügyeletet követel a Jobbik
Súlyos, elfogadhatatlan és tűrhetetlen magatartást tanúsított az a taxis, aki olyan brutális módon bántalmazott két személyt, akik a hosszú várakozás miatt megrendelésüket lemondták, hogy kórházi ápolásra is szorultak. Az elkövetővel szemben határozott és példamutató eljárást sürgetünk, és nem azért, mert a bántalmazottak köztiszteletben álló személyek - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
A megtörténtek mögött törvényi, kormányzati joghézag húzódik meg, amely alvilági módszereket és elemeket hoz helyzetbe. A rendszerhibák csökkentése érdekében a Jobbik-frakció vizsgálati lehetőséget fogalmazott meg egy száz százalékban fővárosi tulajdonú fuvarszervező társaság létrehozására, amelyet a közgyűlés támogatott. A bekövetkezett eset is igazolja felvetésünk megalapozottságát, a társaság megalakulását követően a hasonló esetek előfordulása minimalizálható lenne.
A joghézag tekintetében megkerülhetetlenül fontosnak tartjuk a személyszállítási szolgáltatásra jogosító hatósági engedély gyorsított visszavonásának bevezetését és következetes alkalmazását az ehhez hasonlóan súlyos esetekben.
Az Omega együttes két bántalmazott tagjának, Benkő Lászlónak és Debreceni Ferencnek a Jobbik testben és lélekben egyaránt mielőbbi teljes felépülést kíván.
Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője
(Kuruc.info - MTI)