A Jobbik szerint felháborító a Fidesz-kormány 110 milliárdos megszorításának sportot érintő 2,7 milliárd forintot kitevő elvonása. Egyrészről elutasítják, hogy a Fidesz a brüsszeli utasításokat végrehajtva a megszorításokat a sportolókon kezdi, másrészt a sport területére vonatkozó egyes előirányzatokat érintő elvonások aránytalanságát és indokolatlanságát már egyértelműen Balog Zoltán miniszter és Simicskó István államtitkár felelősségének kell elkönyvelni.
A Jobbik szerint érthetetlen és még a laikusok számára is arcpirító példa, hogy miközben a kudarcot kudarcra halmozó focistáink részére épülő stadionok keretösszegéhez a kormányhatározat értelmében nem lehet hozzányúlni (sőt, mint az Alfahír kiderítette, áprilisban újabb csaknem egymilliárd forintért építették ki az új ferencvárosi stadionban a köztudatban csak tenyérszkennernek nevezett, orwelli elképzeléseket valóra váltó biometrikus azonosítórendszert), aközben a hétvégén az ifjúsági és U23-as világbajnokságon 15 érmet (köztük 10 aranyérmet) begyűjtő, így az éremtáblázaton toronymagasan az élen végző kajak-kenu szövetség kiemelt támogatásának 69 százalékát zárolják.
A párt szerint az is megmagyarázhatatlan, hogy szabadidősportot űzők körében legnagyobb népszerűségnek örvendő kerékpársporttól az eredeti támogatás 78 százalékát vonják most el. Az eddigi tapasztalatok alapján minimális a valószínűsége, hogy a zárolás nem végleges elvonást jelent a legsikeresebb magyar sportágak tekintetében.
A Jobbik azt követeli, hogy az adófizető pénzek költségvetési újraelosztásánál a politikai lobbi helyett a valódi sportteljesítmény legyen az elsődleges szempont. Másképp a „hajrá, magyarok!” csak üres politikai lózung marad - zárul a Jobbik sportkabinetének közleménye.