Az egyik nyolcadik kerületi hajléktalanszállóra nagy számban jelentkeztek be magukat örmény nemzetiségűnek valló állampolgárok – állítja az egyik örmény kisebbségi önkormányzati jelölt. Esztergály Zsófia szerint gyanús az is, hogy az egész kerületben a többszörösére emelkedett az oda bejelentett örmények száma.

Iványi Gábor két Orbán-gyereket is "keresztelt"
A képviselőjelölt szerint 2001-ben még 50-51 fő volt a kerültben, aki örménynek vallotta magát a népszámlálási adatok szerint, a mostani önkormányzati választásra pedig 119-en regisztráltak. Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület képviselőjelöltje feljelentést tett a rendőrségen. Azt mondja: összefüggés lehet a választás és a hajléktalanszállóba bejelentett örmények között.
Az MNO szerint az SZDSZ-alapító Iványi Gábor "egyháza" és alapítványa üzemelteti azokat a hajléktalanszállókat, amelyeket nagy számban jelöltek meg lakhelyüknek örmények. Esztergály Zsófia pedig azt mondja: Iványi Gábor, metodista lelkész egy másik örmény képviselőjelöltet támogat vele szemben. Megkeresték a másik szervezetet, de ők azt mondták: semmi közük az ügyhöz.
Az MNO szerint akár 50-60 millió forint is lehet a választás tétje. Ennyiből gazdálkodik ugyanis az örmény kisebbségi önkormányzat.

A szektavezér mindenkivel jó kapcsolatot ápol
Az Orbán-gyerekeket "keresztelő" Iványi Gábor egyik nagy támogatója: maga Gyurcsány Ferenc. Két évvel ezelőtti évértékelőjében többször méltatta a szekta lelkészének munkásságát, többek között a hajléktalanszállókon végzett tevékenységéért. Gyurcsány Ferenc köztársasági elnökként is szívesen látta volna Iványi Gábort. 2012-ben a DK azzal az indokkal javasolta őt, mert szerintük személye feddhetetlen és független. Hogy Gyurcsány Ferenc jelöltjének köze lehet-e az örmények rejtélyes feltűnéséhez a hajléktalanszállókon, személyesen tőle szerették volna megkérdezni. Az MNO megkereste Iványi Gábor szektájának titkárságát. Ott többszöri érdeklődésre is azt mondták: nem tudják elérni a lelkészt.
(Híradó nyomán)