A Jobbik egészségügyi és büntetőpolitikai szigorításokat sürget a pedofilokkal szemben. Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője felidézte, hogy múlt héten egy olyan gyermekorvost rúgtak ki egy fővárosi kórházból, aki korábban börtönben volt gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekményért, majd szabadulása után folytatta hivatását.
Az ellenzéki politikus lépéseket sürgetett annak érdekében, hogy "ilyen pedigrével" ne dolgozhassanak ilyen területeken. Az egészségügyi tennivalók közé sorolta a szakmai, etikai szabályok módosítását, egy olyan jelzőrendszer kiépítését, ami kiszűri ezen eseteket. Arra is kitért: korábbi javaslatuk lehetővé tette volna az érintettek foglalkozástól való eltiltását a közszolgálatban.
Lukács László György szerint nyugati mintára adatbázist kellene létrehozni a szexuális bűncselekményt elkövetőkről, s ez alapján követhető lenne tartózkodásuk, munkavállalásuk. Azt is hangoztatta: az ilyen bestiális cselekedeteket elkövetőivel szemben a kémiai - azaz gyógyszeres - kasztrálás is egy lehetőség lenne.
A jobbikos politikus a többi párt csatlakozását kérte az elképzelésekhez, indoklása szerint ezek tisztítják a társadalmat, és könnyebben azonosíthatóvá teszik a bűnözőket.
(MTI)
Frissítés: Lukács László György a Ma reggelben: