Milliomossá teheti a gyermekeik ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól felmentett szigetszentmiklósi szülőket, ha a másodfokon eljáró bíróság is "ártatlannak" nyilvánítja őket.
Zoom
Az apát, K. Rudolfot képviselő jogász, dr. Csics Péter szerdán az egyik bulvárlapnak úgy nyilatkozott: ha számukra pozitív döntés születik másodfokon is, úgy nem vetik el az állam ellen indított kártérítési per lehetőségét.
Jó példa Schönstein Sándor esete, akit édesanyja, Balla Irma meggyilkolása vádjával két évig előzetes letartóztatásban tartottak, s most húszmillió forintra perli az államot.
A Budapest Környéki Törvényszék keddi felmentő ítéletének ismertetése során Szegedi Gyöngyvér bíró azt állította: a szexuális erőszakot igazoló igazságügyi szakértő "inkompetens volt", őt ki is zárták az eljárásból. A gyermekeket később az ország legjelesebb szakértői vizsgálták, akik "egyértelműen" kizárták a szexuális erőszakot, sőt, századszor feltett kérdéseikre a gyerekek is visszavonták állításaikat.
Ugyanakkor a 7/24 című hírműsornak megszólalt Sófi Gyula gyermekpszichiáter, aki egy időben a gyerekek kezelőorvosa volt. Sófi fenntartja véleményét, amely szerint a gyerekek viselkedése arra utalt, hogy komplex bántalmazást szenvedtek el, részt vettek a felnőttek szexuális játékaiban.
(Bors nyomán)