Elutasította a második világháborúban állítása szerint csendőrök által megkínzott kommunista hazaáruló Legfelsőbb Bíróság (LB) elleni keresetét a Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében hétfőn.

 A 87 éves Pintér Mariann azért perelte be az LB-t, mert tavaly március 6-án megsemmisítették Kristóf László csendőrnyomozó 1959-ben született halálos ítéletét. A vén komcsinő, Pintér elérhetősége, ahová jókívánságokat küldhetünk:

Budapest II. kerület 1026, Bimbó út
Telefon: (1) 200-1523

Kristóf Lászlót és két társát Ságvári Endre illegális kommunista hazaáruló 1944. július 27-én Budapesten tűzharcban történt megölése, továbbá négy személy 1944 nyarán történt megkínzása miatt háborús bűntettben mondták ki bűnösnek, a halálos ítéletet pedig végre is hajtották.

Az LB 1959-es ítéletet megsemmisítő tavalyi határozatában kimondta, hogy Kristóf László nem követett el háborús bűntettet. Ez viszont a még életben lévő egyik megkínzott, Pintér Mariann szerint személyiségi jogait sértette és ezért pert indított az LB ellen.

Egyedül Kristóf halála nyugtatta meg

Jellemző a vérszomjas kommunista asszonyság erkölcsi és mentális állapotára, hogy jogi képviselője szerint az asszonyt ért sérelmek egyedüli jóvátétele Kristóf László kivégzése volt. Pintér beteges gyűlöletét azonban az ártatlan csendőr halála sem elégítette ki. A Kristóf meggyilkolása után 47 évvel hozott felmentő ítélet  óta saját bevallása szerint "szinte élni se tud"

A Fővárosi Bíróság első fokú ítélete szerint az asszonynak joga volt perelni a történtek miatt és általában az LB ellen lehet pert indítani, ám a konkrét ügyben a személyiségi jogi jogsértés nem történt meg.

Az LB ugyanis nem vitatta, hogy bántalmazták az asszonyt és ezzel sérelmet okoztak neki, ahhoz viszont joga volt a bíróságnak, hogy a történteket tavaly a felülvizsgálati eljárásban másként minősítse, mint ahogy azt az 1959-ben eljáró bíróság tette.

A felperes egyik jogi képviselője, dr. Kende Péter, hírhedt magyarellenes újságíró az első fokú ítélet kihirdetését követően újságírói kérdésre elmondta, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

(Stop-Kuruc.info)